UFC

Rashad Evans sjedio je odmah pokraj Usmanove kćeri u trenutku nokauta: ‘Jako traumatično iskustvo‘

Rashad Evans i Kamaru Usman

 Instagram (rashad Evans)
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije gaji veliko prijateljstvo s Usmanom

Borilački sportovi, a naročito porazi u takvim sportovima nisu stresni samo one koji se nalaze unutar borilišta. Kroz podjednako velik stres prolaze i oni najbliži. Vidjeti člana obitelji brutalno pretučenog ili nokautiranog definitivno nije nimalo lako, a u to se proteklog vikenda uvjerila i kći Kamarua Usmana.

Prvak UFC-ove velter kategorije poveo je svoju 8-godišnju kćerkicu Samirah da svjedoči njegovom meču protiv Leona Edwardsa. Kamaru je svoj jedini poraz u dotadašnjoj karijeri upisao još 2013. godine i Samirah nikada nije vidjela kako njen otac gubi, barem ne uživo.

Činilo se kako tome neće svjedočiti niti proteklog vikenda na UFC 278 eventu, sve do posljednje minute pete runde. Leon Edwards lijevim ‘‘high kickom‘‘ nokautirao je njenog oca koji je bez svijesti ostao ležati. Usmanova kći jako se teško nosila s tim prizorom i morala je biti ispraćena iz dvorane. Rashad Evans koji je sjedio neposredno pokraj nje, za portal Morning Kombat prepičao je kako je sve to izgledalo.

‘‘Sjedio sam tamo pokraj njegove obitelji, a njegova kći bila je odmah do mene. Kad se sve to dogodilo, čuo se vrisak, a bilo je to jako traumatično iskustvo. Za mene koji Kamarua vidim kao brata također je bilo teško gledati to. Nisam mislio da će izgubiti, a kad se vaš prijatelj ili obitelj bore, to je nelagodan osjeća. Nakon tog kicka, najgori osjećaji, najgore stvari i najgore misli prođu vam glavom u trenutku. Bilo je devastirajuće.‘‘, rekao je bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije.

Evans je putovao natrag na Floridu zajedno s Usmanom, a vratili su se privatnim letom. Rashad je podijelio i što mu je Usman rekao, a čini se kako je Kamaru već sada više nego motiviran za vratiti pojas u svoje vlasništvo.

‘‘Pitao sam ga kako je, a on mi je rekao: ‘Znaš, osjećam se jako blagoslovljeno.‘ To me donekle iznenadilo jer nisam očekivao takve riječi od njega. Zatim mi je pojasnio: ‘Osjećam se blagoslovljeno jer nije sve pošlo po planu, ali sada sam dobio priliku ponovno dokazati koliko sam velik. A imam priliku pokazati svojoj kćeri što znači pasti, a nakon toga se podići i nastaviti dalje‘. Kad je to rekao, naježio sam se, a mislim da tako pričaju oni koji su prihvatili poraz. Vjerujem da je posijao sjeme za veliki povratak.‘‘, dodao je Rashad.

Inače, prisustvo Usmanove kćeri prokomentirao je i Conor McGregor, a više o tome imali ste prilike čitati jučer. Ako ste propustili McGregorov osvrt, možete ga pročitati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 12:52