UFC

Raul Rosas se vraća nakon prvog poraza u karijeri: Talentirani Meksikanac saznao je ime protivnika

Raul Rosas Jr.

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
18-godišnji borac bantam kategorije prvi poraz pretrpio je u četvrtom mjesecu ove godine

Ogroman ‘‘hype‘‘ stvara se prošle godine oko Raula Rosasa Jr.-a. Tada još maloljetni Meksikanac izborio je ugovor s UFC-om preko Dana White‘s Contender Seriesa, a krajem godine na UFC 282 eventu, Rosas je debitirao unutar UFC-ovog kaveza.

Mladi Meksikanac porazio je Jayja Perrina ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i ‘‘hype‘‘ je samo dodatno porastao. Rosas je tvrdio da je već tada bio spreman poraziti i prvaka Aljamaina Sterlinga, ali UFC ga je odlučio postepeno graditi.

Sve do četvrtog mjeseca ove godine čekali smo novi Rosasov nastup, a 18-godišnji borac bantam kategorije borio se protiv Christiana Rodrigueza. Veliki favorit bio je Rosas prema kladionicama, ali Christian Rodriguez ukazao je na sve nedostatke mladog Rosasa. Nakon dobre prve runde, Rosas se ispuhao i Rodriguez ga je u potpunosti neutralizirao. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Rosasa kojemu je to bio prvi poraz u osmom profesionalnom nastupu.

Nema sumnje da je mladom Meksikancu trebao jedan takav poraz, jer previsoko je poletio nakon samo jedne pobjede u UFC-u. Poraz od Rodrigueza naveo ga je na shvaćanje da ipak nije dobar koliko misli i da mora još puno raditi prije nego dogura do samog vrha. Koliko je napredovao u proteklom vremenu, saznat ćemo 16. rujna (deveti mjesec).

Sinoć je potvrđen novi Rosasov nastup, a Raul će se boriti na UFC Fight Night 225 eventu koji će predvoditi Alexa Grasso i Valentina Shevchenko. Poznat je i Rosasov protivnik, a čeka ga nešto iskusniji Terrence Mitchell (14-3-0, 0-1 UFC).

33-godišnji Mitchell svoj UFC debi odradio je na UFC 290 eventu prije nešto više od mjesec dana. Mitchell je uskočio na ‘‘short notice‘‘ umjesto već spomenutog Christiana Rodrigueza, ali nokautom u prvoj rundi izgubio je od Camerona Saaimana. Priliku za prvu UFC pobjedu imati će upravo protiv Rosasa.

Terrence Mitchell 2016. godine bio je dio ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ (TUF 24), ali već u prvom kolu izgubio je od Kai-Kara Francea. KKF ga je nokautirao u prvoj rundi.

Mitchell je od Rosasa nešto iskusniji kad je u pitanju brojka profesionalnih mečeva, ali većinu tih mečeva odradio je protiv boraca niske kvalitete i Rosas će definitivno biti favorit u ovom dvoboju.

Linker
29. travanj 2024 13:34