UFC

Razočarala prodaja UFC 254 prijenosa, ostala ispod čak četiri ovogodišnje priredbe

Khabib vs. Gaethje
 Getty Images/UFC / Sputnik via AFP
Prijenos glavnog programa UFC 254 priredbe prodan je u 675 tisuća američkih kućanstava

Cijeli tjedan prije UFC 254 priredbe, Dana White uvjeravao je medije kako ispred sebe imaju jedan od najvećih programa koji su do sada organizirali i kako očekuju ogromnu gledanost na globalnoj bazi. Isto tako, otkrio je kako ga je ipak pomalo strah američkih rezultata, budući da se priredba nije emitirala u njihovom "prime timeu". Ovisno o tome u kojem se dijelu SAD nalazite, prijenos je započinjao između 11 i 14 sati. Naravno, nama koji smo navikli biti budni usred noći, ako imamo namjeru nešto pogledati u živo, to izgleda sjajno, no Amerikanci su po tom pitanju čini se malo razmaženi.

Whiteovi strahovi su se opravdali nakon što su se pojavile prve neslužbene brojke o prodaji prijenosa. Brojka zapravo nije loša, budući da je prijenos prodan u 675 tisuća primjeraka. No, kako se pretpostavljalo da bi unatoč lošem terminu ta brojka mogla otići preko jednog milijuna, UFC ovime sigurno neće biti zadovoljan. Šteta što ne postoji službena ili barem otprilike određena brojka za ostatak svijeta. Tu je UFC vjerojatno odradio dobar posao po pitanju gledanosti, no s financijske strane im to ne igra preveliku ulogu jer u većini svijeta izvan SAD-a se prodaju paketi po ranije dogovorenoj cijeni na koju gledanost zapravo ne utječe.

Ovaj podatak prenijeli su neki portali uključujući Sportskeeda, gdje je navedeno i koje su četiri ovogodišnje priredbe bile uspješnije. UFC 251 predvođen borbom Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala kupljen je u 1.3 milijuna primjeraka, a UFC 246 s Conorom McGregorom i Donaldom Cerroneom u otprilike milijun. UFC 249 (Ferguson vs. Gaethje) i UFC 253 (Adesanya vs. Costa) su tek malo uspješniji, sa 700 tisuća.

Ipak, vrijedi usporediti ovu priredbu s prošlogodišnjim UFC 242, koji su također u Abu Dhabiju predvodili Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier. Službena brojka tada nije objavljena, ali kroz medije se provlačio podatak od otprilike jednog milijuna. Važno je napomenuti kako se ta priredba održavala u potpuno istom terminu kao i ova posljednja. UFC će svakako, ako se ove brojke potvrde točnima, morati odraditi dobru analizu oko toga gdje su pogriješili te zašto UFC 254 nije otišao na sedam znamenki, budući da je to bilo nešto što su gotovo svi smatrali sigurnim ishodom.

Linker
25. travanj 2024 15:58