UFC

‘Realan sam i znam koliko je Makhachev dobar, ali Poirier ima tri ključna alata kojima ga može pobijediti‘

Dustin Poirier

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Grant Dawson odlično je upoznat s ‘Diamondovim‘ borilačkim kvalitetama

Devet dana dijeli nas od UFC 303 priredbe koju će, u Prudential Centru (Newark, New Jersey, Sjedinjene Američke Države), predvoditi okršaj Islama Makhacheva i Dustina Poiriera za naslov u lakoj kategoriji. Proteklih su dana mnogi borci, uključujući, primjerice Anthonyja Smitha i Benoita Saint-Denisa, upozoravali kako "Diamond" može ugroziti prvaka iz Dagestana, a na toj je liniji i Grant Dawson.

"Realan sam, nisam glup, znam koliko je Islam dobar i koliko će to biti teška bitka za Dustina. Međutim, ako postoji tip koji može pobijediti Islama, on mora imati dobar ‘cardio‘, ludu moć u rukama i suludo dobru giljotinu, a Dustin posjeduje sve troje. Ne kažem da ga Islam ne može pobijediti, ali kad bih morao odabrati tipa koji će pobijediti Islama, on bi imao sve tri navedene stvari", istaknuo je 30-godišnji Amerikanac u nedavnom razgovoru za Inside Fighting.

Dawson je vjerojatno i pomalo subjektivan budući da je jedan od Poirierovih glavnih trening partnera u American Top Teamu, no istodobno vrlo dobro poznaje Dustinove borilačke sposobnosti i kvalitete, te je svjestan što ovaj može isporučiti u oktogonu, čak i protiv Makhacheva.

Linker
05. lipanj 2024 19:57