UFC

Rebecki i Orolbai, kapa dolje! Poljak i Kirgistanac pružili su meč o kojem će se jako dugo pričati!

Mateusz Rebecki (lijevo) |Myktybek Orolbai

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Pravi rat gledali smo u okršaju dvojice boraca koji su ovaj meč odradili u catchweightu do 160 "pounda"

Myktybek Orolbai i Mateusz Rebecki strašni su tipovi! Kirgistanac kojeg smo prošle godine upoznali u meču protiv Uroša Medića, večeras je naišao na Poljaka koji mu je pružio najteži dosadašnji ispit u karijeri i na koncu je uspio poraziti nevjerojatno čvrstog Orolbaija, a publika je uživala u jednom od najboljih mečeva tijekom ove kalendarske godine.

Dobro je Rebecki otvorio ovaj meč. Ljevicom iz kontragarda čisto je pogodio Orolbaija nekoliko puta, a njegove pokušaje eskivirao je bez većih problema. Orolbai iako je primao čiste udarce u lice, kao da nije ni trepnuo u tim situacijama. Strpljivo je "čitao" ono što se događa u kavezu i pripremao se za svoju hrvačku ofenzivu. Pomalo je nejasno zašto je Orolbai tako dugo čekao prije prvog pokušaja rušenja, jer Rebecki je osjetno bolje pogađao dok se borba odvijala na nogama. Desno oko Orolbaija počelo se zatvarati i oticati, a treba spomenuti kako je tijekom prve runde došlo i do jednog nezgodnog sudara glavama. Ali ozljeda oka bila je posljedica udaraca koje je Poljak konstantno plasirao svojom lijevom rukom. Orolbai se doveo u vrlo opasnu situaciju. Oko koje se zatvori dovodi do prekida meča od strane liječnika i Orolbai je u drugu rundu morao ući puno agresivnije, s tendencijom da dođe do pobjede prekidom. Liječnik ga je pustio u drugu rundu, ali oko je izgledalo jako loše!

image

Oko Myktybeka Orolbaija nakon prve runde

Screenshot (ufc Fight Pass)

Orolbai je uistinu ušao agresivnije u tu drugu rundu. Pritisnuo je Rebeckog, lijepo je pogodio desnicom, a zatim je krenuo po rušenje, Ali fizički moćni Rebecki odlično se hrvački pripremio. Međutim, Orolbai je počeo pronalaziti metu desnim aperkatom. Koliko snažno udara Kirgistanac govori činjenica da je Rebecki nakon nešto više od 60 sekundi druge runde pokušao hrvati s Orolbaijem kako bi primirio njegov nalet. Vrlo uzbudljiv meč gledali smo tijekom druge runde. Orolbai sredinom runde pomalo je usporio, a Rebecki ga je kaznio s nekoliko čistih udaraca. Čekali smo novi nalet Orolbaija za kojeg je kraj druge runde predstavljao veliku opasnost, jer oko je izgledalo još lošije nego krajem prve runde. Myktybek je uspio srušiti Rebeckog 80-ak sekundi prije kraja runde, a najednom se i Rebecki našao u problemima s okom. Velika posjekotina iznad desnog oka pojavila se na licu Poljaka i krv mu se slijevala u oko. Orolbai je preuzimati inicijativu. Kirgistanac se odlično kretao i djelovao je kao da se tek zagrijao. No, uslijedio je kraj runde i čekali smo pregled od strane liječnika. Usporena snimka između rundi pokazala je kako je Rebecki zadobio posjekotinu oka nakon novog sudara glavama. Ogromnu posjekotinu ispod obrve imao je Rebecki, ali ukoliko bi liječnik prekinuo meč na njegovu štetu, bio bi to veliki skandal ako uzmemo u obzir da je Orolbaija pustio da nastavi s borbom. Čak nije ni došlo do pregleda od strane liječnika između rundi, a krajnje je upitno kako bi se Orolbai proveo na testu vida. Ali nitko zapravo nije ni htio da se ovaj meč zaustavi.

Orolbai i Rebecki nastavili su u visokom ritmu početkom treće runde i gledali smo još jedan fantastičan meč na ovom eventu. Rebecki je bolje otvorio treću rundu sjajno pogodivši ljevicom. Orolbai je bio vidno uzdrman, a u nastavku akcije Rebecki ponovno čisto pogađa i šalje Orolbaija na tlo. Sudac Jason Herzog bio je na rubu prekida borbe, Orolbai je pretrpio ogromnu štetu, ali nevjerojatno čvrsti Kirgistanac uspio se vratiti na noge. Rebecki je je demolirao lice Orolbaija, a Daniel Cormier konstatirao je kako Orolbai izgleda kao da spava. Dugo nismo gledali ovako krvav okršaj unutar UFC-ovog kaveza, a krv je uglavnom dolazila s lica Mateusza Rebeckog. Ali koliko je čvrst Myktybek Orolbai. Nakon što je dvije minute dobivao teške batine, Orolbai je uspio pritisnuti Rebeckog uz ogradu kaveza i zadao je nekoliko udaraca u glavu Poljaka. Rebecki ipak pronalazi snagu za još jedno rušenje i preostalo mu je kontrolirati Orolbaija do kraja meča. Publika je bila u ekstazi nakon što je Orolbai došao do "sweepa" i gornje pozicije u parteru. Kirgistancu je trebao prekid, a lice Mateusza Rebeckog također je izgledalo jako loše. Poljak se uspio vratiti na noge, ali to možda nije bila dobra ideja jer Orolbai je snažno pogađao na nogama i blago uzdrmao Rebeckog. Ali pokazao je i Rebecki kako ima ratničko srce, izdržao je do samog kraja, a Orolbai i Rebecki morali su zagrliti jedan drugog po završetku ovakvog meča. Ostavili su svoj maksimum unutar kaveza i ovo je meč o kojem će se dugo pričati.

Preostalo je saznati tko je pobijedio u ovom spektakularnom okršaju, a opći dojam je bio da će meč otići na stranu Rebeckog. Bruce Buffer počeo je čitati sudačke kartice i bilo je jasno da nas čeka podijeljena sudačka odluka. Dva suca bodovala su meč rezultatom 29-28 u korist Rebeckog, dok je jedan sudac vidio Orolbaija kao pobjednika (pomalo nejasno kako).

Teško je riječima opisati koliko dobar je bio ovaj meč. Ako ste propustili borbu, preporučamo da što prije pronađete snimku borbe i uživate u okršaju dvojice nevjerojatnih ratnika. Mateusz Rebecki i Myktybek Orolbai, kapa dolje!

Linker
26. listopad 2024 19:08