UFC

Rezime sinoćnjeg UFC eventa: sjajni nokauti, prekidi, preokreti, loše sudačke odluke i emotivne izjave

Jiri Prochazka, Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedna sjajna UFC priredba je iza nas

Nakon što su se dojmovi slegli možemo reći da je iza nas jedna spektakularna večer puna sjajnih nokauta, prekida, preokreta, diskutabilnih sudačkih odluka i emotivnih izjava u kavezu. Jiriju Prochazki je tako uspjelo postao tek drugi UFC šampion poluteške kategorije koji je to postigao u svojim dvadesetima; prije njega je to napravio samo Jon Jones. Valentina Shevchenko obranila je pojas muha kategorije u jednoj teškoj borbi za koju mnogi smatraju da je trebala otići na drugu stranu, a Joanna Jedrzejczyk objavila je kraj jedne velike karijere.

Mnogi nisu bili sigurni u to zaslužuje li Jiri Prochazka dobiti priliku za napad na titulu nakon samo dvije pobjede unutar Octagona, no ispostavilo se da njegovo veliko iskustvo unutar Rizin organizacije ipak nije za odbaciti. Prochazka je u ovu borbu ušao sa 'scorom' 28-3-1, a sve svoje protivnike u Rizinu je pobijedio. Borba protiv Glovera je bila prepuna akcije, preokreta i atraktivnih poteza, a na kraju je ipak prekidom u posljednjoj rundi pobjedu odnio Čeh. Poluteška kategorija već dugo vremena nije bila ovako nakrcata potencijalnim izazivačima, tako da će biti zanimljivo za vidjeti tko će biti prvi koji će pokušati Jiriju preoteti friško zarađeni pojas.

U sunaslovnoj borbi večeri Valentina Shevchenko teškom mukom uspjela je obraniti pojas muha kategorije protiv agresivne Taile Santos podijeljenom sudačkom odlukom. Iako je po mnogima Talia bila bolja u prve tri runde, nerijetko se dešava da suci makar jednu od prve tri runde dodijele šampionu kako dali priliku prvaku da se uspije vratiti u posljednje dvije šampionske runde. To su napravili i ovdje, iako je jedan sudac čak dvije od prve tri runde dodijelio Shevchenko. Valentina nema za ničime žaliti jer ona je odradila svoj posao, a suci su ti koji trebaju procijeniti tko je pobjednik dvoboja.

Nakon što su 2020. odradile borbu godine, Joanna Jedrzejczyk i Zhang Weili sinoć su odradile veliki revanš u kojem je slavila Kineskinja nokautom u drugoj rundi nakon strašnog 'spinning backfist' udarca. Joanna je nakon poraza obznanila umirovljenje u jednom emotivnom govoru i simbolično položila svoje rukavice na pod kaveza.

Rezultate čitavog eventa pročitajte u nastavku članka.

UFC 275 - rezultati:

Jiri Prochazka def. Glover Teixeira via submission ('rear-naked choke') – R5, 4:32 – osvojio pojas poluteške kategorije

Valentina Shevchenko def. Taila Santos via podijeljena sudačka odluka (48-47, 47-48, 49-46) – obranila pojas muha kategorije

Zhang Weili def. Joanna Jedrzejczyk via KO ('spinning backfist') – R2, 2:28

Jake Matthews def. Andre Fialho via KO (udarci) – R2, 2:24

Jack Della Maddalena def. Ramazan Emeev via TKO (udarci) – R1, 2:32

Josh Culibao def. Seungwoo Choi via podijeljena sudačka odluka (28-29, 29-28, 29-28)

Hayisaer Maheshate def. Steve Garcia via KO (udarac) – R1, 1:14

Brendan Allen def. Jacob Malkoun via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Kyung Ho Kang def. Danaa Batgerel via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Silvana Gomez Juarez def. Na Liang via KO (udarci) – R1, 1:22

Joselyne Edwards def. Ramona Pascual via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 29-28)

Linker
26. travanj 2024 22:01