UFC

Robert Whittaker analizirao borbu Edwardsa i Muhammada: ‘Ovo je ključna razlika između njih dvojice‘

Robert Whittaker

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘The Reaper‘ daje prednost aktualnom prvaku UFC-ove velter divizije

Manje od 72 sata dijeli nas od UFC 304 priredbe koju će, u manchesterskoj Co-op Live areni predvoditi okršaj za naslov velter kategorije između Leona Edwardsa i Belala Muhammada. Brojni analitičari, borci i treneri prethodno su iznijeli svoje mišljenje o predmetnom meču, a među posljednjima je to učinio Robert Whittaker, koji prednost daje Edwardsu, a kao ključnu razliku između aktualnog prvaka i njegovog izazivača navodi ešalon protivnika koje je "Rocky" pobijedio na putu do trona.

"Edwards je jednostavno predobar. Kalibar borbi koji je on vodio drugačiji je od Muhammadovog. Njegove dvije borbe protiv Usmana su velike, osobito ona prva koja je zaista bila dobra. Nadalje, Colby je noćna mora za svakoga, a on ga je tako jednostavno uspio neutralizirati. U njegovoj je igri jako teško pronaći rupu, nije bilo nikakvih slabosti koje bi Colby eventualno mogao iskoristiti. Smatram da se Edwards uzdigao na potpuno novu razinu, rekao je "The Reaper" tijekom gostovanja na MMArcade Podcastu pa dodao:

"Smatram da će borba s Edwardsom biti vrlo teška za Muhammada. On je na visokoj razini u svakom segmentu, ali ni u jednom polju nije spektakularan. Dobro je potkovan, može voditi borbu u bilo kojem smjeru, ali mislim da će imati problema pokušavajući provesti takav plan protiv Leona".

Linker
04. rujan 2024 03:34