UFC

Robert Whittaker dominantan protiv Marvina Vettorija

 Robert Whittaker  

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Vratio se na pobjedničke staze

Robert Whittaker u ovu borbu ušao je kao blagi favorit nad Marvinom Vettorijem s obzirom na bolji ‘stand up‘ i veći borilački IQ. U posljednjih 14 borbi izgubio je samo u borbi za pojas od Israela Adesanye, i to dva puta. Zanimljiva činjenica je ta da je Marvin Vettori posljednja dva poraza upisao također protiv Adesanye.

Prva runda prošla je u vidu respekta i opreznosti od oba borca. Vettori je bio nešto agresivniji u napadima, dok je Whittaker više išao unazad i radio na kontrama. Nije bilo konkretnijih napada niti s jedne strane, a također nismo vidjeli niti borbu u parteru.

Nakon prilično izjednačene prve runde, u drugoj se kao konkretniji borac pokazao Whittaker. U nekoliko navrata je ozbiljnije uzdrmao Vettorija, a udarce je pogađao kako ručnim, tako i nožnim tehnikama. Nakon prve runde koja je mogla otići na bilo koju stranu, drugu rundu je sigurno uzeo Whittaker.

Treću rundu je nešto agresivnije otvorio Vettori, ali Whittaker je opet bio taj koji je bolje pogađao i bolje osjetio distancu. Što je runda više odmicala, to je Whittaker postajao sve agresivniji i konkretniji i ponovno počeo raditi ozbiljne probleme svojem protivniku. Minutu i pol prije kraja prve runde Vettori kreće na rušenje, ali Whittaker s lakoćom to zaustavlja. Gotovo odmah nakon toga Whittaker ruši Vettorija na pod i radi mu ozbiljnu štetu, a u sličnom tonu Whittaker rundu privodi kraju.

Nakon tri runde dominacije Whittaker odnosi pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, što mu je sada predstavlja povratak na pobjedničke staze nakon neuspjelog napada na pojas protiv Israela Adesanye.

Linker
26. travanj 2024 12:29