UFC

Robert Whittaker: ‘Israel Adesanya je govno od osobe i ne želim pričati o njemu‘

Israel Adesanya i Robert Whittaker
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia
Tenzije dvojice boraca UFC-ove srednje kategorije već su počele rasti

Robert Whittaker poznat je kao jedan od najpristojnijih i najsimpatičnijih boraca na kompletnom UFC rosteru. Međutim, Israel Adesanya uspio se uvući pod kožu nekadašnjeg prvaka i Whittaker djeluje poprilično iziritirano kada je riječ o aktualnom prvaku srednje kategorije. Adesanya i Whittaker borili su se na UFC 243 priredbi u listopadu 2019. godine. ''Stylebender'' je nokautom u drugoj rundi prekinuo Whittakerov niz od devet pobjeda te je postao novim prvakom srednje kategorije. Nigerijac je pojas srednje kategorije branio čak tri puta u nešto manje od dvije godine, a iduća borba sigurno će mu biti revanš protiv Roberta Whittakera.

Popularni ''Bobby Knuckles'' nakon poraza protiv Adesanyje nanizao je tri pobjede, a redom su padali Darren Till, Jared Cannonier te Kelvin Gastelum. Whittaker je u sva tri nastupa djelovao fantastično i očekuje se da pruži puno bolju borbu u revanšu. Zanimljiv detalj su Whittakerovih šest rušenja u zadnje tri borbe. Radi se o dva rušenja više nego u preostalih 14 borbi unutar UFC-a. Čini se kako je Robert postao svjestan da će morati dodati hrvački segment u svoju taktiku jer je jednostavno preriskantno očekivati pobjedu protiv Adesanyje isključivo u stojci. Iako datum revanša još nije poznat, Whittaker se u razgovoru za The Howie Games dotaknuo trenutnog vladara srednje kategorije.

''Ne želim puno pričati o Israelu zato što je on govno od osobe. On je jednostavno govnar i smeće. Ne volim ga i on ne voli mene. Mi smo dvije mačke koje dolaze s različitih staza i međusobno se ne slažemo.'', rekao je ''Bobbby Knuckles''.

Whittaker se osvrnuo na prvu borbu te je priznao kako ga je emotivni pristup koštao kvalitetnijeg nastupa. Israel Adesanya nije štedio Roberta Whittakera ''trash talkom'' te je uspio ući u glavu protivnika.

''Bio sam previše emotivan u prošloj borbi. Njegov trash talk mu se isplatio. Općenito sam bio u lošem mentalnom stanju, a njegovu priču previše sam emotivno doživio zato što mi se on (Adesanya) ne sviđa kao osoba. Izgubio sam svoju hladnokrvnost. Nisam se borio onako kako znam i kako sam trebao, no ne želim umanjiti njegovu pobjedu. Ušao mi je u glavu i svaka čast na tome, no svejedno je govnar.'', objasnio je Whittaker kako je prvu borbu zapravo izgubio prije nego je uopće i počela.

30-godišnji Novozelanđanin sada čeka službenu potvrdu revanša te priliku da vrati pojas. Nagađalo se kako je Whittaker ispran nakon poraza protiv Adesanyje. Spominjali su se ratovi protiv Yoela Romera te se tvrdilo da je njegova brada popustila. Međutim, Whittaker je s tri pobjede u nizu protiv Top 10 boraca kategorije pokazao kako su on i Israel Adesanya ipak razina više za sve ostale borce UFC-ove srednje kategorije. Robert Whittaker u drugu borbu protiv Adesanyje ulazi iskusniji i nadamo se hladne glave. Revanš će pokazati je li Israel Adesanya još stepenicu više ili je Whittaker u prvoj borbi jednostavno platio danak nasjedanju na Israelov ''trash talk''. U svakom slučaju, radi se o jednoj od najiščekivanijih borbi ove godine.

Linker
24. travanj 2024 23:55