UFC

Jared Cannonier želi raditi na svom ‘grapplingu‘ sve dok ne dosegne ‘nivo Khabiba Nurmagomedova‘

Israel Adesanya vs. Jared Cannonier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nivo na kojem su Khabib i Islam vjerojatno neće dostići, ali sigurno je da se može popraviti do te mjere da može ugroziti ostale srednjaše

Do velike je pobjede Jared Cannonier došao protekle subote. Osim što je svladao kolegu bivšeg izazivača Marvina Vettorija, postavio je i rekord od najviše značajnih udaraca u povijesti UFC-ove srednje kategorije. Rekao je da mu je ultimativni cilj titula, ali je i sam svjestan da mu nedostaju neke stvari.

Jedna od tih stvari su svakako hrvanje i ‘‘grappling‘‘, pogotovo kada u kategoriji imate prvaka kojeg na nogama apsolutno nitko ne može ugroziti. Ne samo da će Cannonier poraditi na tome, rekao je da želi dostići level Khabiba Nurmagomedova:

‘‘Bolje vam je svima da se pazite, ja znam i hrvati. Ja nisam još ni pokazao kakve ‘submissione‘ mogu izvesti. Apsolutno vas sve mogu srušiti, nasloniti se na vas i udarati. Puno sam proučavao te Dagestance i ostalo. Što se mene tiče, to je planina na koju se sada želim popeti‘‘, rekao je Cannonier na press konferenciji.

‘‘Želim biti dobar kao onaj Khabib i Islam. Želim u ‘grapplingu‘ biti dobar barem koliko i oni. Nastavit ću se poboljšavati. Mislim da je ovo moja druga borba u kojoj sam došao do rušenja, ali moja prva u kojoj sam aktivno i htio rušenje. Napredak. Želim vam pokazati napredak. U sljedećoj borbi želim pokazati što više‘‘, objasnio je.

Lijepo je vidjeti da je Cannonier ambiciozan i da želi raditi na svojim vještinama. Nivo na kojem su Khabib i Islam vjerojatno neće dostići, ali sigurno je da se može popraviti do te mjere da može ugroziti ostale srednjaše. Hoće li u tome i uspjeti, vidjet ćemo u sljedećim borbama.

Linker
01. svibanj 2024 10:24