UFC

Robert Whittaker ne bira lake mečeve: Paulo Costa njegov je idući protivnik!

Paulo Costa i Robert Whittaker

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije konstantno se izlaže mečevima protiv visokorangiranih izazivača

Bacite li oko na poredak UFC-ove srednje kategorije, shvatit ćete kako se Robert Whittaker nije borio samo s jednim imenom iz top 5. Radi se o Alexu Pereiri koji je ionako preko reda uguran u top 5, samo kako bi njegov napad na titulu izgledao opravdanije.

U praksi, Pereira na temelju svojih rezultata ne bi trebao biti unutar top. No vratimo se na Whittakera. Bivši prvak srednje kategorije dvaput se borio protiv trenutnog prvaka Israela Adesanye, ali oba put je izgubio. Jareda Cannoniera kao drugoplasiranog izazivača je porazio, a u devetom mjesecu pobijedio je i trenutno trećerangiranog izazivača Marvina Vettorija. Spomenuti Pereira je na četvrtom mjestu, a slijedi Derek Brunson kojeg je Whittaker također već pobijedio. Devetorangiranog Darrena Tilla i 11-rangiranog Kelvina Gasteluma također je svladao.

Dakle, Whittaker se konstantno bori s vrhunskim borcima, a svom rezimeu planira dodati još jednog visokorangiranog borca. Naime, Whittaker i šestorangirani izazivač Paulo Costa borit će se sljedeće godine na UFC 284 eventu u Australiji. Perth će 11. veljače (2. mjesec) ugostiti taj event, a borba Whittakera i Coste prva je službeno potvrđena borba za taj spektakularni event.

Whittaker će pred domaćom publikom tražiti drugu pobjedu zaredom te petu u posljednjih šest nastupa. Paulo Costa također zaslužuje poštovanje za protivnike s kojima se bori u posljednje vrijeme. Brazilac se redom borio protiv Yoela Romera, Israela Adesanye, Marvina Vettorija i Lukea Rockholda, a sada ga čeka drugi najbolji borac u kategoriji. Costa je u osmom mjesecu pobijedio Lukea Rockholda i savlada li prepreku u vidu Whittakera, izgledno je da bi dobio novi ‘‘title shot‘‘. Whittaker bi također mogao izboriti novi napad na titulu u slučaju nove pobjede.

Treba napomenuti kako je Costa nakon pobjede nad Rockholdom istaknuo da mu je preostao još jedan meč prema trenutnom ugovoru s UFC-om. Brazilac očekuje znatno poboljšanje, a ukoliko već nije potpisao novi ugovor, bit će jako motiviran pokazati se u što boljem svjetlu protiv Whittakera, jer tako će i njegova pregovaračka moć dodatno narasti.

Zaključak je da nas čeka fantastičan meč i UFC-ov povratak u Australiju krenuo je jako od samog početka sklapanja ‘‘fight carda‘‘.

Linker
22. travanj 2024 09:52