UFC

(VIDEO) Prisjetite se kako je Alex Pereira izborio napad na titulu: Strickland je te večeri prizemljen

Sean Strickland vs. Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni brazilski kickboksač nokautom protiv Seana Stricklanda zaslužio je napad na titulu u srednjoj kategoriji

Osim meča između Israela Adesanye i Jareda Cannoniera za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije, UFC 276 event nudio je još jedan jako zanimljiv meč srednje kategorije. Sean Strickland i Alex Pereira tada su upareni u svojevrsnom ‘‘title eliminatoru‘‘.

Strickland koji je u taj meč ušao sa šest pobjeda zaredom i puno većim MMA iskustvom od Alexa Pereire, trebao je poslužiti kao pravi test Alexovih MMA sposobnosti. Svi su očekivali da bi Sean mogao testirati i Pereirine vještine u parteru. Netočno je reći da su svi očekivali pobjedu Stricklanda, ali očekivala se teška večer za Pereiru protiv borca koji je iza sebe imao 28 profesionalnih MMA mečeva, dok je Pereiri to bio sedmi MMA nastup.

Nešto više od dvije i pol minute potrajao je meč, a Pereira je lijevim krošeom nokautirao Seana Stricklanda. Sean je bio teško uzdrman nakon tog lijevog krošea, pokušavao se pridići, ali taman u trneutku kad se vratio na noge, Pereira ga je dokrajčio desnicom.

Nije Sean niti pokušao ‘‘grapplati‘‘ protiv Pereire, ali s obzirom na trajanje meča, nije pošteno niti očekivati da Strickland u tako malo vremena nešto napravi po pitanju hrvanja i partera, naročito ako uzmemo u obzir da Strickland inače nije borac koji preferira takav stil borbe.

Obračun u stojci s ponajboljim kickboksačem svijeta nije dobro prošao po Seana koji će morati ponovno tražiti svoj put ka napadu na titulu. Alex Pereira s druge strane preskočio je red na ovaj način, jer Strickland je prvi rangirani protivnik kojeg je porazio pod okriljem UFC-a. Nakon samo tri pobjede, Pereira je izborio ‘‘title shot‘‘ protiv Israela Adesanye.

Taj meč čeka nas u večeri s 12. na 13. studenog (11. mjesec), a Pereira i Adesanya predvodit će UFC 281 event u Madison Square Gardenu. Sve smo bliže toj priredbi i UFC će polako krenuti s promoviranjem samog eventa. Ususret meču, na svom YouTube kanalu ponudili su nam snimku Pereirine pobjede nad Stricklandom.

Takav nokaut uvijek vrijedi pogledati, a video se nalazi pri dnu teksta. Uživajte u majstoriji Alexa Pereire.

Linker
24. travanj 2024 06:13