UFC

Robert Whittaker: Neću ući u trash talk s Adesanyom

Robert Whittaker i Israel Adesanya
Robert Whittaker uspio je ostati hladan na sve dosadašnje provokacije Israela Adesanye, a takav namjerava ostati sve do njihove borbe na UFC 243 priredbi.

Whittaker je o svojoj nadolazećoj borbi govorio tijekom gostovanja na Submission Radio podcastu. Posebno je zanimljiva tema sama priprema za borbu, u kojoj Israel Adesanya pokušava uvući Whittakera u verbalni rat, no tako nešto mu do sada nije uspjelo. Kako kaže UFC-ov prvak srednje kategorije, niti neće.

"Nisam do sada napravio ništa drugačije niti se imam namjeru mijenjati. On je postao prilično glasan, no mislim kako je osjećao potrebu to napraviti da bi došao do borbe za titulu. Nju je zaslužio svojim nastupima, ali i načinom na koji prodaje borbu. Svaka mu čast za to i mislim da je sve do sada odradio sjajno. No, to je on, ja ne igram igru na takav način. Podržavam njegov način na koji namjerava prodati borbu, ali ne želim biti dio toga", rekao je 'Bobby Knuckles', koji će se posvetiti onom važnijem dijelu priprema za borbu.

Mnogi trash talk zapravo koriste da bi sebe bolje pripremili s mentalne strane, no on kaže kako mu niti to ne treba. Već ovako u svako borbu ulazi maksimalno fokusiran. Zapravo, lako je pretpostaviti kako sva njegova mirnoća zapravo kulminira kad se zatvore vrata kaveza. Onda se u njega pusti pravu borilačku zvijer. Upravo zbog toga su fanovi zavoljeli Whittakera, iako će ga izvan kaveza rijetko kad vidjeti ili čuti, osim u nekim ovakvim prilikama. Kaže kako je i sam Adesanya svjestan što ga čeka.

"Mislim kako je shvatio da ne treba računati na to da ću se uključiti, on je pametan tip s puno iskustva iza sebe. Isto tako, on zna koliko je ovo ozbiljna borba i koliko ću jako krenuti na njega neovisno o tome što on bude govorio do borbe. Naravno da me ne podcjenjuje, ne bi došao tu gdje je da inače podcjenjuje protivnike. To što ja ne volim puno pričati ne znači da ne shvaćam što je ovdje u pitanju. Dat ću sve od sebe da ga slomim, tretiram borbu kao da mi je posljednja u karijeri i ovo nije niti blizu nekoj igri za mene. Ne moram govoriti gluposti da bih svoj um doveo u pravo stanje. Već sad sam se postavio kao da me čeka borba do smrti u kojoj ću morati ostaviti posljednji atom snage. Ja se ne igram i to je do sada shvatio svaki moj protivnik čim me je pogledao u oči", objasnio je Australac.

5. listopada zvijer će biti puštena u kavez. Do tada ćete vjerojatno pratiti izjave njegovog protivnika. Uopće ne sumnjamo kako će Robert ostati upravo ovakav kakav je naveo da će biti. Pravu sliku vidjet ćemo tamo gdje zapravo najviše i volimo.

Linker
16. travanj 2024 19:12