UFC

Robert Whittaker odlučno odgovorio na Khamzatovu samouvjerenost: ‘Dat ću mu okus poraza, mora osjetiti to‘

Robert Whittaker

 Px Images/alamy/alamy/profimedia
‘Bobby Knuckles‘ smatra kako je vrijeme da Chimaev upiše svoj prvi profesionalni poraz

Robert Whittaker odlučan je održati tempo s Khamzatom Chimaevim na UFC-u 308.

Whittaker (27-7) će pokušati nanijeti Chimaevu (13-0) prvi poraz u karijeri u sunaslovnoj borbi ove subote u Etihad Areni. Ovo će biti prva borba Chimaeva na pet rundi, dok bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Whittaker, već ima bogato iskustvo s takvim formatom. Iako Chimaev ne planira mijenjati svoj agresivni pristup, Whittaker je spreman na taj izazov.

"Očekujem da će Khamzat krenuti snažno i agresivno od prve do zadnje sekunde," izjavio je Whittaker prisutnim novinarima na medijskom danu UFC-a 308. "Pripremio sam se za najtežu borbu u životu. Spreman sam na početni sprint, prva 5 do 10 minuta će biti iznimno intenzivna, ali također sam spreman povući borbu kroz svih pet rundi. Spreman sam trčati tih 25 minuta ako treba i dolazim u rat."

Chimaev je naglasio da Whittaker zna kako je gubiti, dok on to iskustvo ne poznaje. Iako je ta izjava tehnički točna, Whittaker u tome vidi dodatnu motivaciju.

"Iskustvo," odgovorio je Whittaker na pitanje što ga razlikuje od Chimaevovih prijašnjih protivnika. "Dobar sam u onome što radim. Ja sam drugačiji borac od svih s kojima se Chimaev dosad suočio. Možda je to što znam kako je izgubiti upravo ono što mi daje snagu. To mi daje razlog zašto ne želim biti u toj situaciji, zašto ne želim da to bude moja stvarnost. To je užasan osjećaj i izaći ću u kavez da i njemu dam okus toga."

Linker
24. listopad 2024 19:45