UFC

Robert Whittaker poručuje Pereiri da ne ide na Du Plessisa: ‘On je presnažan za svoju kategoriju, a tebe bi to iscrpilo‘

Alex ”Poatan” Pereira

 Ian Maule/getty Images/profimedia
Bivši prvak Whittaker smatra da bi Du Plessis bio prevelik zalogaj za Pereiru

Robert Whittaker upozorava Alexa Pereiru da ne izaziva UFC-ovog prvaka Dricusa Du Plessisa u srednjoj kategoriji jer bi to moglo biti loše po njega.

Pereira (11-2), prvak poluteške kategorije, izrazio je interes za povratak u srednju kategoriju kako bi izazvao Du Plessisa (22-2), koji je nedavno pobijedio Israela Adesanyu u četvrtoj rundi na glavnoj borbi UFC 305 priredbe. Zadnji put kada je Pereira nastupio u srednjoj kategoriji, nokautirao ga je Adesanya na UFC 287 priredbi. Od tada dominira poluteškom kategorijom, no Whittaker smatra da bi mu povratak u srednju kategoriju bio štetan.

"Iskreno, mislim da to nije dobar meč za njega" rekao je Whittaker u intervjuu za Submission Radio. "Da, mislim da to nije dobar meč za njega. Ali, također, kada se preseliš u polutešku kategoriju, povratak u srednju je težak."

"Nije kao da je samo jednom nastupio u poluteškoj. Ostao je u toj kategoriji. Tamo se borio već neko vrijeme. Dakle, povratak bi ga jako iscrpio, a Dricus je jako snažan u srednjoj kategoriji."

Whittaker također vjeruje da Pereira ne bi mogao izdržati Du Plessisovu snagu u srednjoj kategoriji.

"Pa, Alex prima udarce, u redu, a Dricus voli primati udarce" rekao je Whittaker. "Teško je zamisliti nekoga tko ima dovoljno snage da zaustavi Dricusa da ide prema naprijed, a Dricus udara jako. Vidjeli ste to u borbi protiv Adesanye. Adesanya ima stvarno čvrstu bradu, a Dricus ga je ipak toliko pogađao da ga je učinio nelagodnim."

Pereira će tražiti svoju treću obranu naslova u poluteškoj kategoriji kada se suprotstavi Khalilu Rountreeju (13-5) u glavnom meču UFC 307 priredbe, 5. listopada u Salt Lake Cityju.

Linker
05. rujan 2024 15:04