UFC

Robert Whittaker se oglasio povodom otkazivanja borbe: ‘Htio sam zaraditi djeci za nove igračke‘

Robert Whittaker

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Paulo Costa je otkazao zbog situacije s ugovorom, tako da je i Whittaker ostao bez nastupa

Jučer smo prenijeli vijest kako Paulo Costa ipak neće nastupiti u Perthu protiv Roberta Whittakera, a razlog je stanje njegovog ugovora odnosno honorara kojeg dobiva za borbe. Naime, Costa je nezadovoljan svojom zaradom te je tražio više, no izgleda da mu želje nisu uvažene tako da je UFC 284 siromašniji za jednu odličnu borbu.

No, otkazivanje Paula Coste je očigledno utjecalo i na Whittakera koji se po svemu sudeći, neće boriti na priredbi u Australiji. Jedan od najboljih boraca srednje kategorije trebao je nastupiti pred domaćom publikom, no zbog ove situacije će ipak nastupiti nešto kasnije u 2023., o čemu se i sam oglasio.

‘‘Jako je uznemirujuće. Borba s Costom je propala, UFC je učinio sve što je u njihovoj moći da ga zadrže u toj borbi. Dali su mu novi ugovor samo da prihvati borbu, a kako sam razumio, i dalje se nije htio boriti. Tako da da, borba u Perthu se neće dogoditi.‘‘, rekao je Whittaker na Twitteru.

‘‘Bio sam spreman trenirati za Božić i Novu godinu, već smo duboko u kampu. Svi znaju da ja treniram jako. Moji kampovi su dugi a nakon sam htio izvesti obitelj i otići negdje za praznike. Htio sam djeci kupiti nove igračke, zaraditi novac, platiti stanarinu. Sada je sve to propalo.‘‘, dodao je razočarani Whittaker.

Prava je šteta što se Whittaker neće boriti s nekim drugim na toj priredbi s obzirom da je ostalo mjesec i pol dana do priredbe, no nadamo se kako će Whittaker ipak u skorijoj budućnosti opet u kavez.

Linker
20. travanj 2024 22:54