UFC

Robert Whittaker silno je motiviran za meč protiv Paula Coste: ‘Dricus mi je bolna tema, nisam se pojavio u tom meču‘

 Robert Whittaker 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Nema sumnje da će Whittaker doći jako spreman na ovaj meč s Costom, a ukoliko želi da ga se i dalje spominje kada je u pitanju titula, ovaj meč jednostavno mora pobijediti

Ove će subote na UFC 298 priredbi Robert Whittaker imati priliku ispraviti loš dojam kojeg je ostavio u svom trenutno posljednjem nastupu. Tehničkim nokautom u drugoj rundi ga je porazio Dricus Du Plessis na UFC 290 priredbi, a sada ga očekuje povratnik Paulo Costa.

Mnogi su mislili da će Whittaker s lakoćom pobijediti Dricusa i nanijeti mu prvi poraz u UFC-u, to se nije dogodilo, nego upravo suprotno. Izgubio je prekidom, no sada je silno motiviran vratiti se na pobjedničke staze te je rekao kako je i više nego spreman za Costu:

‘‘Želim pobijediti Costu, to je sljedeća stvar na mojoj listi kada je moj kalendar u pitanju. Dricus je još uvijek bolna tema za mene jer se u tom meču ja nisam pojavio. Costa je dobar borac, u top 10 je već jako dugo. Udara jako, stvara pritisak, voli kontrolirati borbu i diktirati tempo. No, mislim da se do sad nije susreo s nekim kao što sam ja. Mislim da nitko nije sve dok ne dođe do meča sa mnom‘‘, rekao je Whittaker na press konferenciji.

‘‘Učinio sam sve, stavio sam križić u svaku kockicu na svojoj listi. Učinio sam sve što sam trebao u posljednjih nekoliko mjeseci, napet sam kao puška i spreman‘‘, dodao je.

Nema sumnje da će Whittaker doći jako spreman na ovaj meč s Costom, a ukoliko želi da ga se i dalje spominje kada je u pitanju titula, ovaj meč jednostavno mora pobijediti. Drugi poraz zaredom bi loše izgledao, a i dobrano bi ga udaljio od titule srednje kategorije.

Linker
09. svibanj 2024 04:00