UFC

Robert Whittaker tvrdi: ‘Jan Blachowicz pokazao mi je kako pobijediti Adesanyju‘

Robert Whittaker

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia
Bivši prvak srednje kategorije na UFC 271 priredbi imat će priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo

Mjesec dana dijeli nas od revanša Israela Adesanyje i Roberta Whittakera. U listopadu 2019. godine, Izzy je nokautirao Whittakera u drugoj rundi borbe i time je preuzeo tron UFC-ove srednje kategorije. Whittaker je nakon toga nanizao tri pobjede, dok je Adesanya pojas uspješno obranio tri puta. Međutim, Nigerijac je nakon doživio jedan poraz nakon pobjede nad Whittakerom, ali u poluteškoj kategoriji.

Poljak Jan Blachowicz, jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Adesanyju u trećem mjesecu prošle godine. Nije Adesanya uspio osvojiti pojas poluteške kategorije i sada je ponovno fokusiran na srednju kategoriju, kojom suvereno vlada. Ipak, Robert Whittaker smatra kako mu je meč između Blachowicza i Adesanyje pružio mnoge odgovore na pitanje kako pobijediti prvaka srednje kategorije.

''Mislim da je Jan pokazao kako pobijediti Adesanyju. Ali ja nemam vještine i alate koje on ima. Ne posjedujem 'Poljsku moć', niti poljsku glavu. Znate, on je tvrd tip. Moram koristiti ono što imam. Vidjeli smo da je Izzy puno manje opasan kad je na leđima. I dalje je opasan, ali znatno manje. Znate, da sam ja čovjek koji sklapa strategiju, pisao bih sve detalje koje je Jan iskoristio kako bi došao do pobjede, a onda bi ih iskoristio na svoj način.'', objasnio je Whittaker u razgovoru sa Farah Hannoun (MMA Junkie).

Poljak je uistinu dobro koristio svoje prednosti u tom meču. Razlika u snazi i veličini bila je osjetna, no ne treba zapostaviti niti Janovu jako dobru izvedbu na tehničkom i taktičkom polju. Njegov boks, a naročito prednji direkt, držali su ga ravnopravnim u stojci, no hrvanjem je napravio prevagu. Tri puta rušio je Blachowicz svog protivnika u tom meču. Adesanya se teško nosio s fizički snažnijim protivnikom u gornjoj poziciji te je na koncu čisto izgubio taj meč.

Robert Whittaker u posljednjim nastupima također je dao naslutiti implementaciju hrvanja u svoju strategiju. Dva puta rušio je Darrena Tilla i čak četiri puta Kelvina Gasteluma. Jednaku brojku rušenja, ''Bobby Knuckles'' upisao je u prethodnih 15 UFC mečeva. Dakle, Novozelanđanin je očito prepoznao kako mu trebaju novi alati za savladati sjajnog Nigerijca, a vrijeme će pokazati, može li ih iskoristiti.

Linker
24. travanj 2024 20:48