UFC

Alex Pereira kritizirao Adesanyju: ‘Uvijek je bio arogantan i egoističan, plakao je nakon našeg meča‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni brazilski kickboksač nekoć je bio gajio veliko rivalstvo s Israelom Adesanyjom

Puno pažnje privukao je dolazak Alexa Pereire u UFC. 34-godišnji Brazilac, po mnogima je najboljih kickboksač svijeta u posljednjih nekoliko godina. Pereira je osvajao pojaseve u Gloryjevoj srednjoj te u poluteškoj kategoriji. Ukupno 33 pobjede u 40 profesionalnih nastupa, ostvario je Alex, a onda se odlučio na prelazak u MMA i UFC.

Imao je Pereira četiri profesionalna MMA meča iza sebe (3-1) prije dolaska u UFC, a u debiju za najjaču MMA promociju, nokautirao je Andreasa Michailidisa ''letećim koljenom'' u drugoj rundi. Izuzev sjajnih postignuća koje je ostvario u kickboxingu, Pereira je još veću pažnju privlačio podatkom kako je dvaput savladao Israela Adesanyju, aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Pereira je ujedno i jedini borac koji je ikada nokautirao sjajnog Nigerijca, a to se dogodilo 2017. godine na kickboxing priredbi u Brazilu. Kako je Pereira sada također dio UFC-ove srednje kategorije, tako su i njegovi intervjui u kojima se dotiče Adesanyje, sve popularniji. Tako je razgovor Pereire za Portal Vale Tudo iz 2020. godine, sada isplivao na površinu i MMA javnost pridaje mu puno više pažnje. Israel Adesanya u tom trenutku bio je UFC-ov prvak, a Pereira je opisao dojmove koje je stekao u svojim susretima s Nigerijcem.

''Ne znam je li on takav sa svojim prijateljima i bliskim ljudima, ali on je onaj arogantni, naporni tip. Svaki put kad sam ga sreo, bila je to samo arogancija i ego, uvijek je bio takav. Još od naše prve borbe u Kini, jako me nervirao, od vaganja pa do meča. Nakon poraza te uoči revanša koji se održao u Brazilu, on je objavio nešto, ne sjećam se najbolje, ali nešto tipa 'Moram pobijediti Pereiru u njegovom dvorištu, a zatim pobjeći iz favele.' Nešto poput toga je izjavio.'', započeo je Pereira, a zatim je dodao što se dogodilo nakon što je nokautirao Izzyja u Brazilu.

''Vidio sam ga samo na vaganju i tokom meča. Nakon borbe, plakao je vani izvan Ibirapuere (dvorana u Sao Paulu). Sjedio je na niskom zidiću sa svojim trenerom.'', dodao je Pereira koji je navodno osobno ugledao Adesanyju kako plače.

Mnogi borilački fanovi nadaju se kako će Pereira i Adesanya treći meč odraditi prema MMA pravilima, pod okriljem UFC-a. Međutim, dug put čeka Pereiru da bi došao do vrha kategorije. Drugi meč pod okriljem najjače svjetske MMA promocije, Pereira će odraditi u trećem mjesecu, točnije 12. ožujka. Protivnik će mu biti sunarodnjak Bruno Silva. Israel Adesanya s druge strane, pojas prvaka branit će 12. veljače, protiv Roberta Whittakera.

Linker
27. travanj 2024 00:38