UFC

Adesanya reagirao na Whittakerove nedavne izjave: ‘Bit ćeš šokiran kad osjetiš moju snagu‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije Whittakerove teze smatra suludima

Nešto manje od tri tjedna, dijele nas od UFC 271 priredbe koju će predvoditi revanš Israela Adesanyje i Roberta Whittakera. Dvojica boraca ponovno će se boriti za pojas prvaka UFC-ove srednje kategorije. Adesanya je Whittakera prvotno savladao 2019. godine na UFC 243 priredbi. Nigerijac je slavio nokautom u drugoj rundi i time je postao neprikosnovenim prvakom srednje kategorije.

Robert Whittaker s tri uzastopne pobjede, zaslužio je priliku za revanš. ''Reaper'' je pokazao neke inovacije u svojim nastupima, a to se naročito tiče hrvačkog segmenta. Israel Adesanya jedan je od najboljih udarača u cijelom sportu, no mnogi vide hrvanje i parter kao njegovu slabost. Upravo i Whittaker tu vidi šansu te smatra kako je Jan Blachowicz dobro prezentirao slabosti Adesanyje. Podsjećamo, Poljak je Adesanyju savladao u meču za prvaka poluteške kategorije, no bio je osjetno teži i snažniji.

''Mislim da je Jan pokazao kako pobijediti Adesanyju. Ali ja nemam vještine i alate koje on ima. Ne posjedujem 'Poljsku moć', niti poljsku glavu. Znate, on je tvrd tip. Moram koristiti ono što imam. Vidjeli smo da je Izzy puno manje opasan kad je na leđima. I dalje je opasan, ali znatno manje. Znate, da sam ja čovjek koji sklapa strategiju, pisao bih sve detalje koje je Jan iskoristio kako bi došao do pobjede, a onda bi ih iskoristio na svoj način.'', objasnio je Whittaker nedavno u razgovoru sa Farah Hannoun (MMA Junkie).

Naravno da prvak nije dočekao takve komentare s oduševljenjem. Adesanya je uvjeren kako mu borci u srednjoj kategoriji ne mogu parirati te da često podcjenjuju njegovu fizičku moć.

''Rob će biti šokiran. Doživit će ružno osvještenje kad osjeti moju snagu, jer u prvom meču nije bilo klinča. Nadam se da ćemo završiti u klinču, jer svaki put kad se to dogodi, moji protivnici shvate 'Oh, on je puno snažniji nego smo mislili'. Svi to kažu. Misle da znaju koliko sam jak, sve dok ne osjete moju snagu.'', započeo je Izzy u razgovoru za Combat TV.

Poprilično uvjerljiv bio je Adesanya u prvom meču. Već krajem prve runde, Whittaker je bio u teškom nokdaunu, no Israel nije imao dovoljna vremena za dovršiti posao. Ipak, nije Whittaker još dugo izdržao i Adesanya je gotovo neokrznut izašao iz tog meča. Teško je reći može li Izzy ponoviti tako uvjerljiv nastup, no on najavljuje još uvjerljiviji.

''Svi očekuju da razvalim ovog tipa, kao što su svi očekivali da to napravim i Vettoriju. Dakle, radi se o pritisku kojem izlažem samog sebe, a to je da moram dominirati u svakog segmentu borbe. Grappling, stojka, borba uz ogradu, klinč, bilo gdje. To si radim, jer očekujem bolje od sebe i želim napraviti sve da se pojavim u boljem izdanju, nego prvi put kad smo se susreli.''. objasnio je Adesanya.

Svjestan je prvak Whittakerovih izjava kako bi mogao ''prepisati'' taktiku od Jana Blachowicza te da je Poljak pružio obrazac kako pobijediti Adesanyju. Međutim, Izzyja to ne zabrinjava previše.

''Neću se boriti protiv njega na isti način kao u prvom meču, a znam da se niti on neće boriti na isti način. On je blesav dečko ako misli da ima obrazac za pobijediti me. Ali on ima pametne ljude u svom timu i stoga mu ozbiljno pristupam. Zbog njegovog tima sam ozbiljan, no on je blesav dečko.''

Linker
26. travanj 2024 09:05