UFC

Robert Whittaker uoči okršaja s Khamzatom Chimaevom: ‘Ako to ne promijeni, mogao bi rano otići na spavanje‘

Robert Whittaker

 MIKAEL ONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mikael Ona/zuma Press/profimedia
‘The Reaper‘ je uvjeren kako ‘Borzu‘ može nanijeti prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri.

Robert Whittaker povratio je samopouzdanje pobijedivši jednoglasnom sudačkom odlukom Paula Costu na UFC 298 priredbi i sada gleda prema novom izazovu - u liku Khamzata Chimaeva - s kojim će odmjeriti snage na u glavnoj borbi večeri Fight Night "eventa" 22. lipnja u Rijadu. Prema riječima Dane Whitea, pobjednik ovog okršaja trebao bi biti sljedeći izazivač za naslov prvaka srednje kategorije, a "The Reaper" je uvjeren kako "Borzu" može nanijeti prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri.

"Bit će to borba na pet rundi, tako da sam siguran da će njegov tempo morati biti malo drugačiji, inače bi mogao rano otići na spavanje", rekao je 33-godišnji borac u razgovoru za FOX Sports Australia. Whittaker je svjestan Khamzatovih parteraških vještina, ali ne podcjenjuje ni njegove udaračke sposobnosti.

"To je nešto čega treba biti svjestan. On ima moć, ima vrlo čist ‘jedan-dva‘. Svjestan sam toga i definitivno to ne podcjenjujem, ali mogu to podnijeti. Smatram da ipak ja imam nadmoć u tom segmentu", istaknuo je bivši prvak UFC-ove srednje kategorije pa dodao: "Gilbert Burns mu je oduzeo prednost u grapplingu i stavio ga u brojne opasne situacije svojim udaračkim tehnikama. Po mom mišljenju, moj ‘striking‘ je opasniji i čišći od Burnsovog. Mislim da je moja kontrola distance pogodna za lakše izvođenje udaraca, kao i za obranu. Mislim da je i učinak drugačiji jer ću moći kontrolirati distancu na način na koji to inače radim".

Newsletter

Prijavite se na Fight Site newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Linker
10. lipanj 2024 13:01