UFC

Robert Whittaker vjeruje da će Dricus Du Plessis pobijediti Adesanyu: ‘Dricus mi je pokazao što sve može‘

Dricus Du Plessis vs. Robert Whittaker 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Izgleda da su svi naučili lekciju da se kladiti protiv Dricusa nije najbolja ideja. Iako se zasigurno ne radi o tehnički najboljem borcu na rosteru, kombinacija svih faktora Du Plessisa čini jednostavno strašnim borcem

U posljednje se vrijeme sve intenzivnije govori o potencijalnoj borbi između prvaka Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye, te ukoliko se UFC odluči organizirati ovaj meč, moći će itekako iskoristiti netrpeljivost koja vlada među ova dva borca već dosta dugo. Sve je započelo raspravom tko je ‘‘pravi‘‘ Afrikanac, a strasti se još nisu smirile.

Iako je ova borba daleko od službenog, dosta često možemo pročitati kako kolege borci konstantno predviđaju ishod iste. Posljednji od njih bio je Robert Whittaker, a s obzirom da je kavez dijelio s obojicom, njegove prognoze imaju nešto veću težinu. On je izabrao Dricusa:

‘‘Znate što? Reći ću da će pobijediti Dricus Du Plessis. Jednostavno zato. Znate, kada su se Sean i Dricus borili, svi su mislili da je Sean sigurna oklada. No, Dricus mi je pokazao što sve može učiniti i što sve čini‘‘, rekao je Whittaker u intervjuu za ‘‘The MMA Hour‘‘ kod Ariela Helwanija.

‘‘Može li to sve ponoviti protiv Izzyja? Tko zna, ali on je jako čvrst tip i ima taj nezgodni stil, sigurno će ići naprijed cijelo vrijeme. Nije ni bitno hoće li putem biti pogođen, pokazao je hrabrost u toj borbi protiv Stricklanda. Tako da da, reći ću da će Dricus pobijediti Adesanyu‘‘, dodao je.

Izgleda da su svi naučili lekciju da se kladiti protiv Dricusa nije najbolja ideja. Iako se zasigurno ne radi o tehnički najboljem borcu na rosteru, kombinacija svih faktora Du Plessisa čini jednostavno strašnim borcem, a Adesanya bi mu definitivno bio najveći test u dosadašnjoj karijeri.

Linker
01. svibanj 2024 08:30