UFC

Whittaker se čudi reakcijama na borbu Strickland-Du Plessis: ‘Htio je pobjedu više od njega, nije mi jasno...‘

Dricus Du Plessis

 VAUGHN RIDLEY Getty Images Via Afp
Whittaker je posljednji poraz upisao upravo protiv Du Plessisa

Robert Whittaker ne slaže se s tvrdnjom da postoje kontroverze oko glavne borbe večeri UFC-a 297. Dricus Du Plessis (21-2, 7-0 UFC) pobijedio je Seana Stricklanda (28-6, 15-6 UFC) podijeljenom odlukom sudaca za koju mnogi misle da je trebala otići na drugu stranu te uzeo naslov prvaka srednje kategorije prošlog vikenda u Torontu.

Strickland je pobijedio na "karticama" Dane Whitea i Joea Rogana, ali Whittaker je bodovao drugu, treću, četvrtu i petu rundu za Du Plessisa. "Stillknocksu" pripisuje zasluge što je izdržao protiv Stricklanda u napetoj bitci.

"Ne znam zašto je to kontroverzna odluka. Vidio sam mnogo drugih boraca, pa čak i sam Dana White koji je rekao da nije mislio da je pobijedio u borbi. Po mom mišljenju, mislim da je dobio borbu, htio je pobjedu više od njega i nije mi jasno da se priča o krađi", kazao je.

Whittaker je posljednji poraz upisao upravo protiv Du Plessisa tehničkim nokautom na UFC-u 290, što se smatralo velikim iznenađenjem, a bivši prvak priznaje da je podcijenio južnoafričkog borca.

"Podcijenio sam ga i neću ponoviti takvu grešku", zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 07:49