UFC

Rockhold još uvijek nema protivnika: ‘Trebali su me vratiti na drugu poziciju službenog rankinga‘

Luke Rockhold
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Nezadovoljan i sve nestrpljiviji je Luke Rockhold po pitanju ugovaranja iduće borbe

Već nekoliko mjeseci Luke Rockhold nalazi se na radnim listovima UFC-ovih matchmakera kao netko koga je potrebno upariti u borbu koju će on, ali i njegov planirani protivnik prihvatiti. No, kad imate bivšeg prvaka koji se vraća nakon pauze, to zapravo nije posao za zavidjeti onome tko ga mora odraditi. Naime, Rockhold još uvijek nema protivnika, odnosno nije se ukazao borac po njegovom ukusu koji je spreman suprotstaviti mu se.

Da je sve nestrpljiviji, Luke je otkrio u svom novom velikom razgovoru za MMA Fighting.

"36 mi je godina, tijelo me sigurno tu i tamo zaboli. Nije kakvo je nekad bilo. No, fizički, tehnički i mentalno se osjećam savršeno, spreman sam. Nekad u karijeri dogodi se da ti pritisak i neke druge stvari stvore neku težinu, ali trenutno sam izrazito čiste glave i sve se posložilo da pri povratku odradim ono što znam da mogu. Dajte mi tog je**nog plesnog partnera da vam dokažem. Ili nemojte, svejedno. Ma, dajte mi da dokažem da sam u pravu i dajte ljudima priliku da me razuvjere. Ali, vrijeme je da napokon netko istupi", rekao je bivši UFC-ov prvak srednje kategorije.

Onda se okrenuo svom problemu i činjenici da nije rangiran. U veljači 2018. godine odradio je posljednju borbu u srednjoj kategoriji te je nakon toga nastupio još samo jednom u poluteškoj. Iako je bio elitni borac iz samog vrha, neaktivnost ga je koštala pozicije. A rangirane borce je teško navesti na borbu protiv nekoga tko to nije pa nebitno radi li se o velikom imenu. Zapravo, to što je netko dobar borac, a nije rangiran, može mu stvarati problem. Rockhold vjeruje kako je to zapravo njegov slučaj.

"Tražio sam Top 10 borce srednje kategorije, dobre borce. Uriah Hall je otišao u drugom smjeru i dogovorio drugu borbu. Znam da je moj menadžment pričao s Kevinom Hollandom, a i on se sam javio. On je jedini borac koji se meni osobno javio. No, čini se da nisu htjeli u tom smjeru. Prema tom momku imam respekta. Rekao je da želi prvo odraditi posao koji ima pa onda možemo razgovarati. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Meni je 36 godina i već sam dosegao visine, sad želim nešto što će mi donijeti uzbuđenje. Vjerujem da sam i dalje jedan od najboljih na svijetu. Kad sam otišao sam bio broj 2, izgubio sam borbu za titulu protiv Yoela Romera. Nitko od ovih današnjih Top 10 boraca se ne bi borio protiv onakvog Romera. Izgubio sam borbu za titulu i sklonio se sa strane. Nemam namjeru vratiti se i boriti protiv neke kante. Svi ovi rangirani borci misle da im je pozicija Bogom dana. Sve je to sranje, što zapravo ranking znači? Ako ćemo o rankingu, ja sam se trebao vratiti odmah na drugu poziciju s koje sam otišao", uvjeren je Luke da bi sve bilo lakše da spomene ljestvice izazivača zapravo nema.

Situacija u kategoriji je trenutno takva da bi se prvak Adesanya trebao boriti protiv Roberta Whittakera. Od ostatka borbi ugovoren je okršaj Dereka Brunsona i Darren Tilla, kao i Kelvina Gasteluma protiv Jareda Cannoniera. Gastelum je tu uskočio na mjesto planirano za Paula Costu koji nije zadovoljan svojim primanjima. Marvin Vettori tek je izašao iz borbe protiv Adesanye, a Uriah Hall odradit će borbu protiv Seana Stricklanda. Od Top 10 boraca preostao je tako još Jack Hermansson te Edmen Shahbazyan kojeg je nedavno upravo Hermansson savladao.

Čini se kako je Luke odlučio gledati prema ovim ugovorenim borbama te iskoristiti priliku da uskoči u neku od njih.

"Kao što sam rekao, trebam nešto što ima smisla. Nije sve samo stvar rankinga. Ali, ipak ima nešto i u tome. Iskreno, vjerujem da me mnogi izbjegavaju jer znaju što znači kad se uključim na pravi način, kad sam u pravom izdanju. Mislim da se moram prepustiti treningu, naporno raditi i čekati da neka od borbi propadne. Onda ću biti spreman uskočiti i tad me nitko neće moći odbiti jer to nije po pravilima ove igre", zaključio je Luke svoj plan, u nadi da će se nešto tako uskoro i dogoditi. Borbi gdje bi moglo doći do toga je dovoljno, a ozljede su nešto što se vrlo često događa. On će samo morati biti spreman javiti se i uskočiti ako se prilika pojavi.

Linker
18. travanj 2024 11:33