UFC

Rose Namajunas otkrila zašto je odbila borbu za titulu protiv Zhang

Rose Namajunas
 screenshot/Youtube
Joanna Jedrzejczyk ovog će vikenda imati priliku ponovno postati UFC-ova prvakinja slamka kategorije. No, tu priliku dobila je samo zato što je borbu protiv Weili Zhang prvobitno odbila Rose Namajunas.

Ovog vikenda gledat ćemo borbu za titulu UFC-ove prvakinje slamka kategorije između Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk. Poljakinja je priliku ponovno doći na tron zaslužila pobjedama nad Tecijom Torres i Michelle Waterson, no ona svejedno nije bila prvi izbor UFC-a. Borba protiv Kineskinje prvobitno je ponuđena borkinji koja je titulu izgubila u svibnju prošle godine. No, Rose Namajunas otkriva kako je ponudu u tom trenutku morala odbiti.

"Tijekom tog razdoblja još uvijek sam prolazila kroz neke svoje osobne stvari, trebala sam dovesti svoju glavu u pravo stanje. Angažirala sam mentalnog trenera da mi pomogne oko raznih stvari i bilo je puno posla koje sam trebala odraditi. Jednostavno nisam bila spremna. Nisam zapravo znala želim li se uopće nastaviti boriti. Trebala sam samu sebe uvjeriti kako je to ono što želim", ispričala je Rose u UFC Unfiltered Podcastu.

Nije se lako nosila s porazom koji joj je u svibnju prošle godine nanijela Jessica Andrade. Rose je zapravo u toj borbi sve iznenadila svojom taktikom i udaračkom dominacijom kroz prvu rundu, da bi onda samo trenutak nepažnje doveo do teškog poraza.

"Bio je to svakako možda i najteži poraz s kojim sam se morala nositi. Bilo je na neki način lako zbog toga što sam odmah shvatila što sam sve napravila krivo, no isto tako je teško bilo preuzeti tu odgovornost. Možda su neke stvari koje ne mogu kontrolirati mogle biti bolje. No, najteže je bilo preuzeti odgovornost", otkrila je, da bi onda dodala nešto o načinu na koji je poraz doživjela:

"Bacila me na glavu, mogla sam ostati paralizirana. No, nisam ostala paralizirana, tako da ne trebam biti ni paralizirana u strahu. Trebam slaviti činjenicu da i dalje hodam, a i čudo što je moj vrat u boljem stanju nego posljednjih par godina. Prije nego se taj pad dogodio, imala sam frakturu u vratu, osjećala sam ogromne bolove. Nakon toga, osjećam se sjajno."

Ukratko, Rose želi reći kako joj je Jessica Andrade svojim bacanjem vrat zapravo ispravila. To bi trebalo značiti kako će u puno boljem stanju ući u njihov revanš koji je na rasporedu 18. travnja, na glavnom programu UFC 249 priredbe u Brooklynu.

Linker
01. svibanj 2024 23:03