UFC

Joanna Jedrzejczyk: 'Zhang je prvakinja jer se nije borila protiv prave Andrade'

Joanna Jedrzejczyk
 screenshot/Youtube
Joanna Jedrzejczyk će za samo četiri dana imati priliku ponovno postati UFC-ova prvakinja slamka kategorije, a da bi to uspjela će morati savladati Weili Zhang. Prvakinju za koju Poljakinja smatra kako je to postala samo zbog toga što je Jessica Andrade imala problema sa skidanjem kilograma.

Već dvije i pol godine prošle su otkako je Joanna Jedrzejczyk ostala bez titule prvakinje UFC-ove slamka kategorije, a za to vrijeme pojas je bio kod tri djevojke. To su Rose Namajunas, Jessica Andrade i Weili Zhang, prva kineska UFC prvakinja kojoj će Joanna ovog vikenda pokušati uskratiti taj naslov, odnosno vratiti u opticaj svoj stari nadimak, "Joanna Champ".

Bit će to ujedno i prva obrana titule za Zhang, nakon što je do pojasa došla posljednjeg dana kolovoza prošle godine. Samo 42 sekunde trebale su joj da nokautira Jessicu Andrade i time napravi veliko iznenađenje. Brazilka je velikodušno prihvatila otputovati u Kinu samo tri mjeseca nakon što pobjedom nad Namajunas osvojila titulu i to se na kraju pokazalo kao loša odluka. To je i stav Joanne, koja vjeruje da Zhang ne bi postala prvakinja da Andrade nije imala problema za koje je glavni faktor bilo upravo mjesto održavanja borbe.

"Mislim kako Jessica Andrade nije bila u najboljem stanju tijekom njihove borbe. Iz onoga što sam čula od njenog kampa, imali su jako puno problema tijekom skidanja kilograma u Kini. Nije se mogla fokusirati na cijeli proces, a onda nakon toga i boriti. U toj borbi gledali ste jednu potpuno drugačiju Jessicu Andrade. Weili Zhang je prvakinja koja jako naporno trenira, no nije se još susrela s nekim kao što sam ja", rekla je Joanna u razgovoru za MMA Fighting, dodavši:

"Njen omjer je jako dobar, 20-1, no omjeri se ne bore za tebe. Ona je prvakinja, nalazi se na vrhu i u ovom trenutku je najbolja borkinja svijeta ove kategorije. Ona je moj idući izazov i sretna sam što se mogu boriti protiv najboljih. Opasna je i već je iznenadila svijet. Morat ću biti oprezna i mudra u toj borbi. No, pokazat ću svoje srce i radit ću ono što radim najbolje. Testirat ćemo ju, provjerit ćemo kakva je njena kondicija i može li mi parirati."

Jedrzejczyk je bila druga prvakinja ove kategorije, savladavši Carlu Esparzu već u njenoj prvoj obrani. Titulu je uspješno obranila pet puta, prije nego ju je Rose Namajunas nokautirala u studenom 2017. godine. Novu priliku osvojiti ju dobila je nakon pobjeda nad Tecijom Torres i Michelle Waterson.

Linker
28. travanj 2024 04:14