UFC

Rose Namajunas već razmišlja o idućoj protivnici: ‘Carla Esparza logičan je izbor‘

Rose Namajunas

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvakinja UFC-ove slamka kategorije zadržala je svoj pojas u revanšu protiv Weili Zhang

Puno teže bilo je za Rose Namajunas u drugom meču protiv Weili Zhang. 29-godišnja Rose u četvrtom mjesecu ove godine nokautirala je Zhang nakon samo 78 sekundi borbe. Kineskinja je unatoč uvjerljivom porazu, dobila priliku za instantni revanš. Očekivala se puno bolja priprema bivše prvakinje, a uistinu je tako i bilo.

Namajunas je na kraju slavila podijeljenom sudačkom odlukom, a borba je lako mogla otići i na drugu stranu. Ipak, unatoč kvaliteti koju je Zhang ponovno prezentirala, i dalje postoje oni koji smatraju kako borkinja iz Kine nije trebala dobiti revanš tako brzo. Drugorangirana izazivačica Carla Esparza nametala se kao logičniji izbor, a čak i Rose priznaje da je razmišljala o njoj.

''Ona mi je bila na umu prije ove borbe. Smatram da je to logičan idući korak, ali moram vidit što u UFC-u misle. Ali da, rado bi se borila protiv Carle.'', izjavila je Namajunas.

Inače, ''Thug'' Rose i Esparza borile su se krajem 2014. godine. Esparza je slavila gušenjem i tako je postala inauguralnom prvakinjom UFC-ove slamka kategorija. Pojas je izgubila već u idućem nastupu protiv Joanne Jedrzejczyk, a u jednom periodu nakon toga nije bila naročito uspješna. Tri pobjede i tri poraza ostvarila je Esparza nakon poraza od Joanne, prije nego li je zaredala čak pet uzastopnih slavlja. 34-godišnja Esparza sada se nada novoj prilici za doći do pojasa, a gotovo sigurno će ju i dobiti. Namajunas s druge strane, dobila bi priliku osvetiti još jedan od svoja četiri poraza. One protiv Tecije Torres i Jessice Andrade uspješno je osvetila, a preostaju joj Esparza i Karolina Kowalkiewicz.

Što se Weili Zhang tiče, poznato je kako je Kineskinja promijenila dvoranu, odnosno preselila je iz Kine u Ameriku. Weili se za revanš protiv Namajunasa priprema u Fight Ready timu u Arizoni. Trenirala je Zhang s Henryjem Cejudom i njegovim trenerima i mnogi su očekivali puno hrvanja i napredak u tom segmentu. 11 pokušaja rušenja upisala je Kineskinja, a pet ih je bilo uspješno. Napredak se definitivno vidio, a Rose nije ostala iznenađena time.

''Nije iznenađenje da je ona napravila određene preinake te da je napredovala. Već na ulasku u petu rundu, bila sam poprilično uvjerena da ću pobjeđujem. Bilo je gusto većinu borbe, ali na ulasku u petu, nakon tako dominantne runde, osjećala sam se kao da pobjeđujem. Mogla sam ići još jače. Kad su pročitali njeno ime na sudačkim karticama, razmišljala sam hoće li biti njeno ime pa moje i onda opet njeno. Nikad ne znate što su suci vidjeli, a bila je ovo tijesna borba. Bila sam spremna na sve.'', izjavila je Namajunas predstavnicima medija nakon svoje nove pobjede.

Linker
23. travanj 2024 12:39