UFC

White se ne slaže s Rose Namajunas: ‘Imamo plan za nju, a to nije Esparza‘

Rose Namajunas

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a odlučio je najrelevaniju iduću izazivačicu staviti sa strane

Iako su mnogi smatrali kako je UFC napravio nepoštenu odluku prema Rose Namajunas, po drugi put joj namijenivši instantni revanš protiv borkinje kojoj je titulu oduzela, "Thug Rose" uspješno je odradiola posao. Zapravo, u oba slučaja, protiv Joanne Jedrzejczyk i Weili Zhang, napravila je nešto vrlo slično. Do titule je došla efektnim i vrlo brzim nokautom, a onda istu potvrdila ratom na pet rundi.

Kad su Rose nakon toga upitali što joj slijedi, ona je bila jasna. Smatra kako bi njena druga obrana ove titule trebala doći protiv borkinje koja drži drugo mjesto ljestvice izazivačica te osim toga i borkinje koja ju je još krajem 2014. godine savladala u njenom prvom napadu na titulu prvakinje. Radi se o Carli Esparzi, protiv koje se tada još uvijek 22-godišnja Rose borila za zapravo prvu povijesnu titulu slamka kategorije.

Esparza je svakako relevantna izazivačica, budući da se nalazi unutar niza od pet pobjeda. Zapravo, vjerovalo se da će biti izazivačica i prije nego je donesena odluka o revanšu Namajunas i Zhang. Ipak, Dana White je otkrio kako se to neće dogoditi.

"Imamo opciju za Rose", rekao je Whiteu upitan o Esparzi, nakon čega je obrazložio zbog čega povijesno prva UFC prvakinja neće biti iduća: "Nije ti dobro sjediti i čekati na borbe, to ti je zapravo jako loša ideja."

Po ovome što je White rekao, dalo bi se zaključiti kako je Esparza odbila neku borbu koja joj je ponuđena, s ciljem čekanja borbe za titulu, koju je zapravo apsolutno zaslužila.

Što se tiče spomenute opcije, najrealnije izgleda Marina Rodriguez, borkinja koja je ove godine savladala Amandu Ribas, Michelle Waterson i MacKenzie Dern, za koju se očekivalo da je jednu pobjedu od napada na titulu. Sjajan niz koji je ostvarila nakon što ju je pobijedila upravo Esparza, jednom vrlo tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom. Teško je pretpostaviti koja bi mogla biti druga opcija, posebno ako nam se eventualni povratak Joanne Jedrzejczyk i instantno uskakanje u borbu za titulu s razlogom čini suludo.

Što se tiče Weili i toga koliko se ona udaljila od nove borbe za tron, White je bio jasan.

"Ona je upravo izgubila borbu, poprilično je daleko od toga", potvrdio je White, kojem je Weili Zhang trebala biti velika ulaznica za najveće svjetsko sportsko tržište, ono kinesko. No, čak i dok je bila prvakinja, efekt u njenoj domovini nije bio onakav kakvom su se u UFC-u nadali.

Linker
14. travanj 2024 21:05