UFC

Rozenstruik najavio okršaj s Ngannouom: 'Nokautirat ću ga u jednoj od najboljih borbi godine'

Jairzinho Rozenstruik
 screenshot
Jairzinho Rozenstruik najavio je pobjedu nokautom protiv Francisa Ngannoua te osiguravanje pozicije idućeg izazivača za titulu prvaka teške kategorije.

Iza 32-godišnjeg Jairzinha Rozenstruika (10-0, 4-0 UFC) turbulentna je 2019. godina. U njoj je nastupio četiri puta, upisavši četiri pobjede nokautom te se jako brzo predstavio kao novo uzbudljivo ime u vrhu UFC-ove teške kategorije. Posebno važna bila mu je pobjeda koju je krajem godine ostvario nad Alistairom Overeemom, kad je kreirao jedan od najvećih preokreta u Octagonu posljednjih godina. Izgubio je čisto prve tri runde, oko četvrte su se suci podijelili, a onda je boru završio nokautom samo četiri sekunde prije kraja.

Tvrdi kako je iz te borbe puno naučio, jer se nikad ranije nije borio toliko dugo te da ga je ona pripremila za borbu protiv Francisa Ngannoua. Nakon što je ista dva puta ugovarana pa otkazana, u subotu bi se napokon trebala održati, na glavnom programu UFC 249 priredbe u Jacksonvilleu. Bila je to borba kojoj se Surinamac nadao pa je bio vrlo zadovoljan kad ju je njegov protivnik prihvatio.

"Nisam iznenađen što se htio boriti protiv mene. Nije imao druge, jer se nije dugo borio i da nije prihvatio se ne bi borio još duže. Za mene je to pravi protivnik i pravi izazov u pravo vrijeme. Osim toga, netko je protiv koga se nitko ne želi boriti. Ja sam uvijek spreman na izazove i moj tim se također složio kako je pravo vrijeme za borbu protiv njega. Gledam prema borbi za titulu i to je put koji do toga moram proći", rekao je Jairzinho u razgovoru za BJPenn.com.

Prognoza onoga što će se dogodili u glavi Rozenstruika je vrlo jednostavna. Kao uostalom i kod njegovog protivnika, za njega je zadovoljavajuć samo jedan ishod.

"Bit će to jedna od najboljih borbi 2020. godine. Planiram pobjedu nokautom, moram to napraviti jer je to jedino što će imati neku vrijednost. Naporno sam trenirao i sad je vrijeme za pobjedu. Nokautirat ću ga u drugoj rundi, ali nemojte se iznenaditi niti ako to napravim u prvoj. Najvažnije je pobijediti i okrenuti se budućnosti. Želim ostati aktivan, ali vidjet ćemo i što UFC želi. Oni su do sada uvijek pronašli nešto za mene. Na meni je da pobijedim Ngannoua i pripremim se za borbu za titulu. No, isto tako želim ostati aktivan", najavio je.

Ako računamo na to da će borbu za titulu odraditi Stipe Miočić i Daniel Cormier te da se ona neće dogoditi prije sredine ljeta, ako ne i kasnije, pobjednik ove borbe titulu bi mogao napasti tek krajem godine. Ngannou je već ranijim rezultatima osigurao svoju poziciju, a Surinamac mu je ima priliku preoteti. No, ako namjerava ostati aktivan i, kako je sam najavio, ove se godine također boriti četiri puta, napad na titulu mu sigurno neće biti idući ispit. Koliko god nam Stipe Miočić bio drag, činjenica je da su on i Cormier žestoko zaustavili napredak UFC-ove teške kategorije i to već gotovo posljednje dvije godine.

Linker
27. travanj 2024 03:25