UFC

Rusi saznali koliko je Khabib skinuo kilograma: 'Nije bilo lako, iza mene je teška noć'

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ov prvak se oglasio nakon vaganja na kojem je zabrinuo svoje fanove

Khabib Nurmagomedov zabrinuo je u petak ujutro svoje navijače. Iako je UFC-ov prvak uspješno odradio vaganje, za postizanje potrebne kilaže morao je skinuti sve sa sebe, a jednom kada je vaga pokazala 70.3 kilograma, na njegovom se licu moglo vidjeti olakšanje.

Ruska novinska agencija TASS preko svog je izvora iz Khabibovog tima saznala da je prvak morao skinuti 8 i pol kilograma u šest dana, uključujući otprilike tri kilograma ujutro prije vaganja.

Očito su iza slavnog Dagestanca bili naporni dani, ali nije to nešto na što Khabib nije naviknut. A da je vjerovao u uspješno odrađen posao, moglo bi se pretpostaviti i iz činjenice da se u Abu Dhabiju prvi pojavio na vagi.

"Bila je to teška noć, kao i uvijek. Nikad nije lako kad skidam kilograme. Bilo da se radi o nekoliko kilograma, ili, recimo, devet. Uvijek će biti isto. Skidanje kilograma uvijek je teško", rekao je Khabib za BT Sport nakon vaganja.

Prvi na vaganju?

"Kada ste prvak onda morate pokazati dobar primjer. Želim u svemu biti prvi. Čak i kada radim sklekove s timskim kolegama, čak i kada idem trčati po planinama, uvijek želim biti prvi."

Plan?

"Ništa se ne mijenja. Želim ga umoriti i završiti. To je moj plan", zaključio je Nurmagomedov pred subotnji okršaj.

Linker
23. travanj 2024 00:34