UFC

Ryan Spann ostao pri tvrdnji da se nikad prije nije spremao za mečeve: ‘Potratio sam svoje dvadesete‘

Ryan Spann

 Screenshot (youtube, Ufc)
Desetorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije tvrdi da je nedavno prvi put prošao pravi trening kamp

Vjerojatno najveću pobjedu u dosadašnjoj MMA karijeri upisao je Ryan Spann (21-7-0, 8-2 UFC) prije 11 dana u sklopu UFC 281 eventa. UFC-ov poluteškaš nokautirao je Dominicka Reyesa u prvoj rundi borbe i tom pobjedom zasjeo je na 10. mjesto u poretku izazivača UFC-ove poluteške kategorije.

‘‘Nikad prije nisam trenirao za borbu.‘‘, rekao je Spann u razgovoru s Roganom neposredno nakon pobjede, na što je Rogan ostao iznenađen i pitao ga za dodatno pojašnjenje. Spann je nastavio sa svojom tvrdnjom koju je ipak malo ublažio.

‘‘Nikada nisam trenirao, barem ne dulje od tri tjedna.‘‘, rekao je Spann, a Rogan je rekao kako se radi o nevjerojatnom podatku.

Nevjerojatan, ukoliko je istinit naravno, a mnogi sumnjaju da se Spann uistinu nikad nije pripremao dulje od tri tjedna. Ipak se radi o borcu koji je slavio u osam od deset svojih UFC nastupa, a osim Reyesa, pobijedio je respektabilna imena kao što su Misha Cirkunov, Antonio Rogerio Nogueira, Sam Alvey, Devin Clark itd.

Spann je gostujući u MMA Houru dobio priliku detaljnije pojasniti o čemu se točno radi i je li zbilja tako malo trenirao uoči svojih prethodnih mečeva. Spann i dalje tvrdi da nije lagao u kavezu prilikom razgovora s Roganom.

‘‘Istina je da je ovo moj prvi puni trening kamp. Trenirao sam nekoć prije, mislim da sam se pripremao za meč protiv Antonija Rogerija Nogueire. Postoji možda nekoliko borbi za koje sam se pripremao. Ako se dobro sjećam, pripremao sam se i za svoj prvi amaterski meč, ali oko četiri tjedna su trajale pripreme. Ali fokus većine mojih treninga jest samo na skidanju kilaže, jer nabijem puno kilograma nakon borbe.‘‘, rekao je Spann, a zatim je dodao da žali zbog takvog pristupa sportu.

‘‘Osjećam se kao da sam potratio svoje dvadesete. Uistinu jesam, jer nisam dovoljno ozbiljno shvaćao sve ovo. Znao sam koliko sam dobar, ali bio sam previše nezreo. Brat mi je govorio da moram nadograditi svoje vještine radom na snazi i kondiciji. Ja sam se pitao zašto bih to radio, zašto bih se istezao kad mogu udariti ljude nogom u glavu. Sada je sve pod kontrolom ipak.‘‘, pojasnio je ovaj 31-godišnjak.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko će dogurati s ozbiljnijim pristupom, a kao sljedeću metu označio je sedmorangiranog izazivača Nikitu Krylova. Bit će to dobar izazov za Spanna, ako do tog meča dođe.

Linker
26. travanj 2024 21:22