UFC

Said Nurmagomedov sjajno je otvorio ‘main card‘, Gafurov je sam sebi zapečatio poraz

Said Nurmagomedov

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Ovo mu je treća pobjeda giljotinom u karijeri

Krenuo je i glavni dio večeri. Gledali smo dvoboj u bantam kategoriji između Saida Nurmagomedova i Muina Gafurova. Borba je započela ispitivanjem snaga, ali nakon minute borbe sve se rasplamsalo. Gafurov je divljački nasrnuo na protivnika, ali uletio je u sjajnu giljotinu te je bio prisiljen tapkati.

Fantastično je Nurmagomedov anulirao divljački start na nogama svog protivnika i upisao pobjedu nakon samo nešto više od minute borbe. Točno 73 sekunde trajala je ova borba, a sada se vratio pobjedničkom nizu nakon poraza od Jonathana Martineza. Ovo mu je bila peta pobjeda u oktogonu UFC-a, a nakon borbe zahvalio se publici te istaknuo da mu je drago što je pružio ovakav nastup nakon prošle borbe gdje je izgubio.

Treba istaknuti i da mu je ovo šesta pobjeda prisiljavanjem na predaju i čak treća giljotinom, što dokazuje da je to zasigurno njegov najjači as iz rukava. S druge strane, Gafurov sigurno ne može biti zadovoljan načinom na koji je izgubio ovaj meč zbog tog divljačkog naleta, a ovo mu je sada drugi poraz u nizu te mu opasno visi ostanak u promociji ako nešto ne promijeni u idućem nastupu.

Idemo dalje, slijedi nam nastup Ikrama Aliskerova..

Linker
30. travanj 2024 19:59