UFC

Sandhagen vjeruje u svoj ‘title shot‘: ‘Chita sam pobijedio, a O‘Malley i ja bismo bili jedna od najuzbudljivijih borbi‘

Cory Sandhagen

 JUSTIN RENFROE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Justin Renfroe/zuma Press/profimedia
Amerikanac se vraća nakon dvije operacije, te smatra da bi uskoro mogao napasti pojas bantam divizije

Coryja Sandhagena u UFC-ovom smo oktogonu posljednji put gledali početkom kolovoza prošle godine, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Roba Fonta. Iako je slavio u tom meču, "Sandman" je zadobio puknuće tricepsa, zbog kojeg je kasnije bio podvrgnut kirurškom zahvatu, a nedugo nakon toga je i imao i drugu operaciju u kojoj je sanirao probleme s laktom. Unatoč nepovoljnim okolnostima, 31-godišnji Amerikanac vjeruje kako bi kroz tri do četiri mjeseca ponovno mogao ući u kavez, te u svom povratničkom meču napasti naslov u bantam diviziji.

"Nisam izgubio nadu da ću se sljedeći put moći boriti za naslov. Ozljeda nije previše oduzela od mog naleta. Bilo je to s**nje. Mrzim pričati o prošloj borbi i osjećam se kao da dajem gomilu isprika, ali našao sam se u nevolji i morao voditi cijelu borbu na velikoj pozornici s tako značajnom ozljedom", rekao je Sandhagen tijekom razgovora u MMA Houru, pa dodao: "U ovom sportu želite jednu veliku borbu, borbu za naslov. UFC to želi, ja to želim i samo zbog ozljede to još nisam mogao napraviti".

Unatoč pauzi, Sandhagen i dalje visoko kotira na ljestvici bantam kategorije (četvrti izazivač), a iza njega je i niz od tri uzastopne pobjede. Kao sljedećeg potencijalnog protivnika "pikira" pobjednika meča za titulu između Seana O‘Malleyja i Marlona Vere, kojeg je i pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom krajem ožujka prošle godine.

"Još uvijek vidim puno argumenata za mene u borbi za pojas. Pobijedio sam Chita prije manje od 365 dana, a ja i O‘Malley bi definitivno bili jedna od najuzbudljivijih borbi koja se može ugovoriti, u TOP 5 ili TOP 10 najuzbudljivijih mečeva koji bi se potencijalno mogli dogoditi", zaključio je američki borac.

Linker
02. svibanj 2024 18:51