UFC

ESPN i UFC ponovno podižu cijenu PPV-a: Saznajte koliko fan UFC-a godišnje mora izdvojiti na PPV

Dana White

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Najjača svjetska MMA organizacija u suradnji s ESPN-om konstantno podiže cijenu PPV-a

Jako skupo je biti UFC-ov fan. Dana White i njegova organizacija popratili su trendove porasta cijena, ali treba biti pošten i reći kako je ipak ESPN s kojim surađuju odgovoran za podizanje cijene. ESPN se ponovno odlučio za takav potez.

Nova cijena UFC-ovog PPV-a od nadolazeće godine iznosit će 79,99 američkih dolara (567,03 kn ili 75,19 eura). Početkom 2022. godine, ESPN i UFC podigli su cijenu PPV-a sa 69,99 američkih dolara na 74,99 dolara. To je očito bila cijena namijenjena samo za ovu kalendarsku godinu, a već od 2023. godine još skuplje će vas izaći kupnja PPV-a.

Uzmete li u obzir da UFC ima 13 planiranih PPV evenata sljedeće godine, ukoliko biste za svaki platili PPV, to bi vas koštalo ukupno 1039,87 američkih dolara. Preračunato u kune, radi se o 7367,69 kn ili o 977,07 eura. Dakle, mnogi stanovnici Hrvatske morali bi izdvojiti više od jedne mjesečne plaće, ako bi se odlučili na kupnju svih 13 PPV evenata.

UFC i ESPN suradnju su započeli u prvoj polovici 2019. godine, a prvi zajednički PPV održali su u četvrtom mjesecu 2019. godine. Tadašnja cijena jednog eventa iznosila je 59,99 američkih dolara, a kroz nešto manje od četiri godine, cijena je porasla za 20 američkih dolara, a ovo je četvrto podizanje cijene u tom periodu.

Stanovnici SAD-a moraju imati i pretplatu na ESPN+ servis kako bi uopće mogli pristupiti kupnji PPV-a za UFC-ove event. Godišnja pretplata na ESPN+ iznosi 99,99 američkih dolara, ali uz pretplatu postoje razni paketi kojima se PPV može dobiti uz podosta sniženu cijenu.

Sve u svemu, Dana White konstantno kritizira one koji ilegalno ‘‘streamaju‘‘ evente njegove organizacije i godinama najavljuje žestoke akcije protiv njih. Uzevši u obzir koliko novca iziskuje legalno gledanje UFC-ovih evenata, White ne treba biti naročito iznenađen činjenicom da je toliko onih koji se odlučuju za ilegalne opcije.

Linker
26. travanj 2024 18:49