UFC

Sean O‘Malley govorio o planovima za 2024. godinu: ‘Bit ću velik kao Conor McGregor!‘

Sean O‘Malley

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Aktualni prvak UFC-ove bantam divizije želi napraviti značajan iskorak na području popularnosti

Sean O‘Malley sredinom kolovoza prošle godine nokautirao je Aljamaina Sterlinga i zasjeo na tron UFC-ove bantam kategorije, nakon čega su njegove ambicije dodatno porasle. "Suga", naime, u budućnosti planira dosegnuti status popularnosti kakvog uživa Conor McGregor. Prvi korak na putu prema eventualnom ostvarenju tog ambicioznog plana slijedi mu 10. ožujka na UFC 299 priredbi, gdje će odraditi revanš s Marlonom "Chitom" Verom - borcem koji mu je nanio jedini poraz u dosadašnjoj karijeri.

"Bila je priča da se ne borim s najjačim momcima, a onda sam se 2022. borio s Petrom Yanom koji je bio prvi na ljestvici, da bi se u sljedećem meču borio s najvećim bantam borcem svih vremena - Aljom. Moje dvije posljednje borbe, dakle, demontirale su taj narativ. Nikada nisam odbijao borbe, prihvaćao sam sve što su mi ponudili i na kraju je ispalo savršeno", rekao je O‘Malley u razgovoru s ESPN-ovom novinarkom Megan Olivi pa se okrenuo borbi s Verom:

"Tu borbu je odredio novac, 100%. I to čak nije bila samo moja odluka. Da je bila samo moja, opet bih odabrao ‘Chita‘, ali nije bila moja, već UFC-ova odluka. UFC je odabrao ‘Chita‘ jer je to veća borba od one protiv Meraba Dvalishvilija ili Coryja Sandhagena. I to su velike borbe jer sam ja uključen u njih, ali ova protiv ‘Chita‘ je dvostruko veća zbog onog što se dogodilo tri godine prije nego što sam osvojio pojas".

O‘Malley je u završnom dijelu razgovora iznio svoje planove za 2024. godinu, istaknuvši kako se nada da će se boriti dva puta, odnosno da će ga izvanserijske izvedbe lansirati u sferu popularnosti kojoj pripada McGregor.

"Do kraja 2024. želio bih se boriti dva puta. Očito s ‘Chitom‘ u ožujku, volio bih otići tamo i ugasiti mu svjetla. Pobjeda sudačkom odlukom je dosadna, to ne zvuči baš uzbudljivo. A onda bih želio dobiti još jednu borbu do kraja godine i biti najveća sportska zvijezda, ne samo u borilačkim sportovima. Povezat ću dvije prekrasne izvedbe i biti velik kao Conor", zaključio je 29-godišnji američki borac.

Linker
02. svibanj 2024 11:59