UFC

Sean O‘Malley izjavio: ‘Ne kopiram Conora McGregora, no puno sam naučio od njega‘

Sean O'Malley
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Teško je reći kako ne postoje određene sličnosti u pristupu i stilu Seana O‘Malleyja i McGregora

Sean O'Malley jedan je od boraca koji ovog vikenda nastupa na UFC 264 priredbi. Nažalost, prvotno planirani protivnik Louis Smolka morao se povući zbog ozljede te je debitant Kris Moutinho (9-4-0) uskočio kao zamjena. Iako ni Smolka nije ime koje pripada vrhu kategorije, na papiru se ipak radi o kompetitivnijem protivniku. Ovako se očekuje da O'Malley dođe do još jedne lagane pobjede te je ''hype'' oko njegovog nastupa ipak bitno manji. ''Sugar'' će se prvi put u karijeri boriti na istoj priredbi kao i Conor McGregor s kojim ga nerijetko uspoređuju.

''Prvi puta sam ga gledao (Conora McGregora) protiv Maxa Hollowayja. Jednostavno postoji neka energija oko njega koja vam budi želju da ga gledate ponovno. Višestruko puta pogledao sam sve njegove borbe, svaki njegov intervju. Volim način na koji se nosi.'', rekao je Sean O'Malley u svom razgovoru za MMA Fighting.

Međutim, Sean odbacuje tvrdnje kako pokušava kopirati Irca.

''Puno ljudi govori da pokušavam biti kao Conor. Moguće je imati dvoje osobe sličnih osobnosti. Govore da se pokušavam oblačiti kao on, da se borim i ponašam kao on. To nije istina. Neke stvari jesam pokupio i naučio od njega, no učiti od nekoga tko je toliko uspješan pametna je stvar. On mi definitivno služi kao inspiracija. Način na koji se nosi s pritiskom te pristupa velikim borbama. Puno sam naučio promatrajući ga.'', dodao je O'Malley.

Conor McGregor borac je kojeg je kroz karijeru prozvalo niz boraca u kategorijama bliskim onoj u kojoj Irac nastupa. Moglo bi se reći kako ga dobar dio kolega iz UFC-a ne vidi u pozitivnom tonu te ga smatraju privilegiranim borcem kojemu su ugovarali stilski pogodne suparnike. Slične stvari vežu se i za Seana O'Malleyja, no 26-godišnji Amerikanac smatra da se radi o čistoj ljubomori.

''Oni su ljubomorni. Velik dio boraca ne dobiva pažnjuk koju ja dobivam. Pružam prekrasne izvedbe, a sve se na koncu svodi na nokaute. Snimke mojih nokauta postajale su viralne još prije nego li sam potpisao za UFC. Ljude privlače takvi nastupi.''

Sličnost između Conora i Seana je očita, no u tome nema ništa loše. O'Malley krupnim koracima grabi ka statusu nove UFC-ove zvijezde, no bitno je naglasiti kako Conorova osobnost nije jedina stvar koja ga je vinula u zvijezde. McGregor je unatoč svemu jako dobar borac te je bio prvak perolake i lake kategorije. Sean O'Malley trenutno nije niti rangiran i ukoliko nema kvalitetu za sami vrh bantam kategorije, teško će mu pomoći spektakularni nokauti protiv protivnika niže razine.

Linker
03. svibanj 2024 12:53