UFC

Sean O‘Malley o važnosti društvenih mreža za borce: ‘Ja sam među najvećim imenima u UFC-u‘

Sean O‘Malley

 Instagram (sean O‘malley)
27-godišnji borac UFC-ove bantam kategorije jako dobro gradi svoju reputaciju

Jedan od najzanimljivijih i najpopularnijih UFC-ovih boraca unutar bantam kategorije svakako je Sean O‘Malley. Iako ‘‘Sugar‘‘ nikada nije kročio unutar top 10, a jasno da onda nije bio niti blizu pojasa, svejedno već sada uživa ogromnu popularnost.

O‘Malley je borac koji svojom karizmom i zanimljivom osobnošću privlači mase, a jako puno radi na vlastitoj promociji. Radi se o borcu koji dobro koristi društvene mreže te je izrazito aktivan na njima. 2.3 milijuna pratitelja brojka je koja se trenutno veže uz O‘Malleyjev Instagram profila.

Primjera radi, njegovog protivnika Petra Yana prati 1.4 milijuna pratitelja, iako je Yan sa sportske strane puno zvučnije ime. Prvak kategorije, Aljamain Sterling, nema niti 500 tisuća pratitelja na toj društvenoj mreži.

O‘Malley očito zna kako se brendirati, a u razgovoru za nizozemski Eurosport, Sean je odlučio poručiti i ostalim borcima da rade na svom brandu te da se posvete društvenim mrežama.

‘‘Reći ću ovo za vas. Društvene mreže ostalih boraca (bantam kategorije) su užasne. Rekao bih da sam definitivno najveće ime u kategoriji i jedno od najvećih imena unutar UFC-a u ovom trenutku. Puno ostalih boraca mogu puno bolje na društvenim mrežama, ali jednostavno su dosadni. Možda jednostavno nisu uspjeli na društvenim mrežama. Trebali bi barem pokušati. Ja zarađujem dvostruko više novca od društvenih mreža, nego od borbi.‘‘, istaknuo je Sean.

Činjenica je kako njegova bantam kategorija obiluje fantastičnim borcima. Aljamain Sterling, Petr Yan, Cory Sandhagen, T.J. Dillashaw, Jose Aldo itd. Radi se o zbilja vrhunskim borcima, a tu su još imena kao Merab Dvalishvili, Dominick Cruz, Marlon Vera itd. Unatoč tome, samo se Aldo može pohvaliti s više Instagram pratitelja (2.7 milijuna) od Seana O‘Malleyja, barem kad je bantam kategorija u pitanju.

Kompletnu listu UFC boraca prema broju pratitelja možete pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 01:02