UFC

Marlon Vera stao u obranu UFC-a: ‘Dana se nije rodio bogat, osam tisuća dolara je puno‘

Marlon Vera

 Screenshot (youtube, Ufc)
Smatra kako je 8 tisuća dolara ‘j**eno puno‘

Ovog vikenda će Marlon ‘Chito‘ Vera predvoditi UFC on ESPN 41 priredbu protiv Dominicka Cruza. U jednom od intervjua koje je dao za medije ovih dana dotaknuo se i boraca koji se žale na premale plaće koje um UFC daje.

Tema plaća boraca zadnjih je nekoliko godina jedna od ‘najvrućih‘ kada se govori o borilačkom sportu. Ne govore samo fanovi o tome, nego se i sve više boraca javlja i javno istupa o tome kako su malo plaćeni, a često se kao usporedba stavljaju plaće top boksača.

Upravo je to razlog zbog kojeg trenutni prvak u teškoj kategoriji Francis Ngannou uopće nije u fokusu UFC-a. On je u nekoliko navrata kritizirao kompaniju iz tog razloga, a onda mu je UFC očito htio ‘pokazati gdje mu je mjesto‘ tako da prvak trenutno ne uživa podršku svojih poslodavaca, a o tome je progovorio i Vera.

‘‘8000 dolara je ono što sam zarađivao kad sam potpisao za UFC, to je j**no puno. Ono, znam da se ovih dana svi žale na plaće, govore da je Dana bogat a borci siromašni. Dana se nije rodio bogat, Dana je postao bogat zato što je radio‘‘, rekao je ‘Chito‘ za Sportskeeda.

Zanimljivo je vidjeti kako su mišljenja samih boraca o ovoj temi uvijek tako polarizirana; jedni govore da zarađuju premalo, dok drugi smatraju da je to i previše.

Linker
23. travanj 2024 20:27