UFC

Sean O‘Malley puca na visoko: ‘Vjerujem da mogu doseći Conorovu razinu popularnosti‘

Sean O‘Malley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novopočeni prvak UFC-ove bantam kategorije prepun je samopouzdanja nakon osvajanja titule

Još od dolaska u UFC 2017. godine, bilo je više nego jasno kako Sean O‘Malley posjeduje potencijal za postati novom velikom UFC-ovom zvijezdom. Naravno, vrhunski rezultati neophodni su da bi borac dosegao zvjezdani status, a osvajanjem titule prvaka u UFC-ovoj bantam kategoriji, O‘Malley je ispunio kriterij vrhunskih rezultata.

Druga neophodna stvar za postati zvijezdom jest karizmatičnost. Ukoliko borac nije zanimljiv publici i izvan kaveza, teško će privući ogroman interes na sebe. Najveća MMA zvijezda u povijesti definitivno je Conor McGregor, a popularni Irac bio je podjednako zanimljiv na konferencijama za medije koliko i unutar kaveza.

No, vratimo se na O‘Malleyja. Prije nego će 2017. godine nastupiti na Dana White‘s Contender Seriesu, Sean je istaknuo kako će jednog dana postati većom zvijezdom od Conora McGregora. Trenutno je još uvijek daleko od tog statusa, ali u razgovoru za ‘‘ESPN‘s First Take‘‘, O‘Malley se prisjetio svoje izjave i poručio je kako još uvijek vjeruje u to.

‘‘Sjećam se kako sam živopisno sjedio tamo i odrađivao sam intervju govoreći ljudima da ću biti veći od Conora McGregora. Puno kritika sam dobio zbog toga. Mnogo hejtera javilo se putem društvenih mreža govoreći: ‘Daj, molim te, nisi realističan.‘. Ali to je bilo realno u mojim mislima. Ja sam jednostavno znao da samo moram nastaviti raditi stvari koje sam do tada radio, a to su nokauti i predivne izvedbe. To će me dovesti do vrha.‘‘, započeo je Sean, a potom je dodao kako misli da ga još jedna pobjeda nokautom dijeli od statusa koji je McGregor uživao na svom vrhuncu.

Mnogi se i dalje neće složiti, jer sve brojke (PPV, pratitelji na društvenim mrežama, zarada) ukazuju da je McGregor i dalje liga za sebe među MMA borcima, ali jasno je da će se jednom morati pojaviti netko s barem jednakim zvjezdanim potencijalnom. Sean O‘Malley vjeruje da je nekoliko načina kojima će dosegnuti takav status.

‘‘Obrane pojasa definitivno su jedan način. Prekrasan nokaut tijekom prve obrane pojasa definitivno bi pomogao. Prelazak u višu kategoriju također, ali ne pokušavam trenutno doći do borbe protiv Alexandera Volkanovskog. Nadam se da će se on boriti protiv Ilije Topurije. Ako Ilia porazi Volka, volio bih preći u perolaku kategoriju i boriti se protiv Ilije. Također me zanima i meč protiv Gervonte Davisa.‘‘, otkrio je O‘Malley.

Više je nego očito da Sean planira slijediti korake kojima je išao McGregor. Irac je krajem 2015. godine postao prvakom UFC-ove perolake kategorije, a već sljedeće godine osvojio je pojas i u lakoj kategoriji. 2017. godine McGregor je kročio u boksački ring i boksao je protiv Floyda Mayweathera, najpopularnijeg boksača u tom trenutku.

Gervonta Davis u ovom trenutku jedan je od najpopularnijih boksača na svijetu i O‘Malley je ciljano spomenuo njegovo ime. Naravno, upitno je koliko će UFC-ovi čelnici biti zainteresirani za nove izlete prvaka u boks, a upitno je i koliko dugo će Sean O‘Malley opstati na vrhu bantam kategorije. Konkurencija u toj kategoriji uistinu je zastrašujuća i Sean će trebati čudo za doseći status kakav uživa Conor McGregor.

Linker
28. travanj 2024 02:48