UFC

Merab Dvalishvili nije iznenađen odlukom UFC-a: ‘Žele zadržati O‘Malleyja na tronu, pametna su organizacija‘

Merab Dvalishvili

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov bantamaš morat će upisati 10. pobjedu zaredom kako bi izborio napad na titulu

Velika nepravda počinjena je na štetu Meraba Dvalishvilija nakon ugovaranja glavne borbe za UFC 299 event. Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera preskočio je red i dobio je priliku napasti pojas u bantam kategoriji, iako je nekoliko adekvatnijih kandidata za napad na titulu.

Prije svih, to je Merab Dvalishvili. Gruzijac je drugorangirani izazivač (Sterling je prvi) u bantam kategoriji, a iza Meraba je čak devet uzastopnih pobjeda. Dvalishvili je u tom nizu porazio mnoštvo odličnih boraca kao što su Jose Aldo, Marlon Moraes, John Dodson, Cody Stamann, Casey Kenney i Petr Yan kojeg je deklasirao u svom prošlom nastupu.

Merab se odbijao boriti za pojas dok je Aljamain Sterling bio prvak, a razlog je taj što su njih dvojica ponajbolji prijatelji i timski kolege. UFC-ovim čelnicima nije se sviđao taj potez Gruzijca i kao da su ga odlučili kazniti. Tako je šestorangirani Marlon Vera dobio napad na titulu, iako je u posljednja dva meča na omjeru 1-1.

‘‘Još prije službene potvrde znao sam da ugovaraju taj meč. Osjećam se jako razočarano. ‘Chito‘ Vera ne zaslužuje ovaj meč. On je 1-1 u posljednja dva meča. Cory Sandhagen ga je porazio, a ne tako davno porazio ga je i Jose Aldo (krajem 2020. godine). Ja sam pobijedio Josea Alda. Trebao sam biti prvi na redu za napad na titulu ili su Aljamainu Sterlingu trebali dati revanš. Tako je, kako je. Mislim da su ovaj meč ugovorili zbog brojki i to onih koje se tiču novca.‘‘, započeo je Merab, a zatim je istaknuo još neke razloge zbog kojih je preskočen.

‘‘Mislim da sam stilski težak protivnik za O‘Malleyja. Po mom mišljenju, ja ga mogu poraziti, jer stilovi diktiraju borbe. To vjerojatno misle i ljudi u UFC-u. Oni žele zadržati O‘Malleyja na tronu što dulje, to nije tajna. O‘Malley im donosi novac i velike brojke. Ako porazim O‘Malleyja, tko će prodavati PPV? Tako stvari funkcioniraju i ja to shvaćam. Zato je UFC velik, jer su pametni. Ali kad je u pitanju sportski aspekt, mislim da sam ja trebao dobiti priliku.‘‘, zaključio je Merab u razgovoru za MMA Junkie.

Merab Dvalishvili prije eventualnog napada na titulu morat će odraditi još jedan nastup i trebat će mu 10. uzastopna pobjeda. Henry Cejudo bit će njegov protivnik, a iako je nedavno najavljeno kako ćemo taj meč gledati 20. siječnja (1. mjesec), Merab je otkrio kako će datum vjerojatno biti pomaknut.

‘‘Velik izazov ispred mene je u vidu Henryja Cejuda. Moram se suočiti s tim i sada sam fokusiran na Henryja Cejuda. On je odličan borac i velik izazov za mene. S O‘Malleyjem i Verom mogu se boriti u istoj večeri, nkakav problem. Volio bih se boriti na istom ‘cardu‘ na kojem se oni bore (UFC 299). To bi bilo dobro i ima smisla. Pobjednik između mene i Cejuda borio bi se za titulu, a ukoliko O‘Malley ili Vera otkažu meč, ja mogu uskočiti.‘‘, rekao je Dvalishvili.

Merab je dodao da UFC trenutno planira dodati meć između njega i Cejuda na neki od evenata u veljači (2. mjesec), ali Merab se nada da će ih UFC ipak ubaciti na UFC 299 event koji je na rasporedu 9. ožujka (treći mjesec). Porazi li Cejuda, UFC više neće imati izbora, Dvalishvili mora biti sljedeći na redu.

Linker
30. travanj 2024 22:08