UFC

Sean O‘Malley silno želi izbjeći Meraba Dvalishvilija: ‘Dana, daj mi let za Španjolsku, dolazim po Topuriju!‘

Marlon Vera (lijevo) i Sean O‘Malley (desno)

 GIORGIO VIERA/AFP/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije želi napasti pojas u višoj kategoriji već nakon prve obrane titule u matičnoj kategoriji

Još od kolovoza (osmi mjesec) 2020. godine i poraza u meču protiv Marlona Vere, Sean O‘Malley uvjerava javnost kako je taj poraz bio ‘‘slučajan‘‘, odnosno splet nes(p)retnih okolnosti.

Marlon Vera u prvoj rundi je ‘‘low kickom‘‘ pogodio peronealni živac Seanove desne noge, nakon čega je došlo do ‘‘umrtvljenja‘‘ Seanovog stopala. Sean se otežano kretao, nedugo poslije našao se u parteru, a Marlon Vera iskoristio je priliku i nokautirao je O‘Malleyja udarcima iz gornje pozicije.

O‘Malley je isticao kako se jako rijetko događa da protivnik pogodi taj živac i da borba završi na takav način. Sebe je navodio kao boljeg borca od Marlona Vere, a danas je napokon dobio priliku potkrijepiti svoje riječi. Upravo to je i napravio.

Maestralnu izvedbu pružio je Sean O‘Malley u glavnoj borbi večeri na UFC 299 eventu i apsolutno je deklasirao Marlona Veru nakon pet rundi revanša. Brzina, rad nogu, preciznost i tehnika Seana O‘Malleyja faktori su koji su napravili razliku, a ‘‘Chito‘‘ Vera najviše je oduševio čvrstinom i sposobnošću podnošenja snažnih udaraca.

Posebno impresivna je činjenica da je Marlon Vera u drugoj rundi primio čist udarac koljenom u lice, zvuk udarca bio je itekako glasan, ali Vera nije završio niti u nokdaunu. Sean O‘Malley netom nakon završetka meča osvrnuo se na taj udarac, kao i na svoje rivalstvo s Verom.

‘‘Osjetio sam kako je nešto puknulo, možda njegov nos ili jagodična kost, nisam siguran, ali nešto sam osjetio. ‘Chito‘ je jedan od najčvršćih tipova i drago mi je da sam mu uzvratio za prvi meč. Mislim da se sada možemo složiti da sam i dalje neporažen.‘‘, rekao je O‘Malley.

Sljedeći protivnik Seana O‘Malleyja bio je na neki način poznat još uoči meča protiv Marlona Vere. Uvjet je bio da Sean porazi Veru, a sljedeći izazivač za pojas bit će Merab Dvalishvili, gotovo pa sigurno. Gruzijac je prvi izazivač, slavio je u posljednjih 10 nastupa i zaslužuje ‘‘title shot‘‘, ali Sean O‘Malley odlučio je prozvati prvaka perolake kategorije.

‘‘Dana, daj mi let za Španjolsku, dolazim po Iliju Topuriju! Ako on ne želi borbu... zapravo zanemarite, želim Iliju, dajte mi njega!‘‘, poručio je O‘Malley.

Mnogi fanovi vjerojatno su ostali razočarani tom prozivkom, jer vrijeme je da Merab dobije ono što zaslužuje. Ljutit je bio i Merab na tribinama Kaseya Centera u Miamiju, a posebno ga je ljutila činjenica da Sean O‘Malley ne želi spomenuti njegovo ime.

U nastavku svog razgovora s Joeom Roganom, Sean O‘Malley prvo je pojasnio zašto želi baš Topuriju, ali kao da je i Sean osjetio nezadovoljstvo fanova pa je ipak spomenuo ime Meraba Dvalishvilija također.

‘‘On je strašan tip i borba protiv njega me uzbuđuje, kao i odlazak u višu kategoriju. Iskreno, ovdje sam za bilo što. Ako želite da nokautiram Meraba (Dvalishvilija), odradit ću i to, ali Ilia je protivnik kojeg ljudi smatraju uzbudljivim.‘‘, poručio je Sean.

Nekoliko minuta kasnije, Merab i O‘Malley imali su bliski susret u ‘‘backstageu‘‘. Merab je čestitao Seanu na pobjedi, a zatim mu je poručio kako mora početi spominjati njegovo ime. O‘Malley je reagirao poprilično nezainteresirano i zaputio se ka svojoj svlačionici.

Linker
28. travanj 2024 11:52