UFC

Dobro došao u UFC! Michael ‘Venom‘ Page na sjajan način predstavio se UFC-ovoj publici, Kevin Holland nemoćno je izgledao

Michael Page

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iskusni Britanac pokazao je kako definitivno zaslužuje mjesto u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji

Nakon dva odlična meča kojima je otvoren ‘‘main card‘‘ UFC 299 eventa, uslijedio je dugoočekivani debi Michaela ‘‘Venom‘‘ Pagea. Borac iza kojeg je 19 nastupa u Bellatoru (17-2-0) napokon se priključio najvećoj svjetskoj MMA organizaciji, a odmah u debiju dobio je jako težak zadatak.

Kevin Holland našao se na suprotnoj strani kaveza u Kaseyja Centeru i došao je s namjerom da odmah u startu ugasi Pageov ‘‘hype‘‘. To mu ipak nije pošlo za rukom. Michael Page opravdao je očekivanja, možda ih je čak i nadišao te je porazio Kevina Hollanda u svom UFC debiju.

Vrlo dinamično započeo je meč dvojice velteraša. Holland je priliku tražio direktima s distance, dok je Michael Page brzo upoznao Hollanda sa razornošću svojih ‘‘low kickova‘‘. Ono čime Page oduševljava svakako je njegov ‘‘ulaz-izlaz‘‘, odnosno brzina kojom ulazi u udarački domet, a zatim još brže izlazi nakon što plasira svoje kombinacije. Holland je inicirao klinč i nakratko je usporio tempo borbe, ali nije uspio odvesti borbu u parter. Michael ‘‘Venom‘‘ Page djelovao je puno brže od Hollanda i Kevin se teško nosio s eksplozivnošću ‘‘Venom‘‘ Page. Britanac je pokazao veliku raznovrsnost svojih tehnika, pogađao je ‘‘kickovima‘‘, laktom, krošeima itd. Kevin Holland najugodnije se zapravo osjećao u klinču i vjerojatno je i sam ostao iznenađen brzinom ‘‘Venom‘‘ Page. Prva runda završila je vrlo atraktivnom tehnikom u režiji Pagea. Engleski borac bacio je udarac laktom iz okreta, ali brada Kevina Hollanda dobro je podnosila udarce munjevitog Pagea.

Kada imamo situaciju gdje jedan Kevin Holland pokušava hrvati, onda znate koliko je dobro izgledao ‘‘Venom‘‘ Page tijekom razmjena u stojci. Holland je otvorio drugu rundu skrativši distancu, a zatim je došlo do novog klinča, ali brzo se Page odvajao u takvim situacijama i vratio je borbu na distancu. Skupo je Pagea koštao jedan loš pokušaj stražnjeg kružnog udarca. Poskliznuo se Page nakon tog pokušaja, završio je na tlu, pokušao se brzo pridići, ali Holland ga je zgrabio s leđa i odveo je borbu u parter. Odmah je Holland počeo nanositi štetu iz gornje pozicije u parteru, točnije iz polugarda. Borba je ostala u parteru otprilike 60-ak sekundi, ali Page je uspio ugurati koljeno između svog i Hollandovog trupa te se uspješno vratio na noge. Holland je nastavio pritiskati nakon toga, lijepo je pogodio desnim direktom i odrađivao je ipak nešto bolju rundu u odnosu na prvih pet minuta. Page je i drugu rundu okončao udarcem laktom iz okreta. Zbilja raznovrstan i nepredvidljiv borac. Oduševio je nakon prve dvije runde.

Početkom treće runde Kevin Holland brzo se na tlu nakon Pageovog ‘‘Superman puncha‘‘ i ‘‘back fista‘‘, ali nije Kevin bio ozbiljno uzdrman, nego izbačen iz balansa. Sve frustriranije djelovao je Holland, a posebno frustriran bio je nakon što mu se Page jako brzo pridigao nakon novog rušenja. Navikao je Kevin Holland da je on taj koji dominira u borbi s distance, da je on taj koji brzinom frustrira protivnike, ali ovdje je naišao na boljeg. Page je sredinom runde još jedanput lijepo pogodio laktom i Kevin Holland izgledao je demotivirano. Nakon tri minute treće runde, režiseri su pokazali statistiku značajnih udaraca, a Kevin Holland nije pogodio niti jedan jedini značajan udarac tijekom prve tri minute u posljednjoj rundi. Page ih je pogodio osam. Nije Holland ništa značajno napravio niti u ostatku te runde. Krajem runde Kevin je imitirao Pageove kretnje, što je bio jasan znak očaja i frustracije.

Jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) slavio je Michael Page nakon 15 minuta dvoboja. Kevin Holland jednostavno nije imao plan B u ovakvoj situaciji.

Američki borac hrvački je takoreći ‘‘tanak‘‘, a bitku u stojci čisto je gubio. Jednostavno je Holland ostao razoružan i Michael ‘‘Venom‘‘ Page zasluženo je slavio u svom UFC debiju.

36-godišnji Page zapravo je oduševio u svom UFC debiju. Dobar dio svoje karijere nazivan je ‘‘razbijačem kanti‘‘, ali danas je dokazao kako se itekako može nositi s UFC-ovim rangiranim borcima. Kevin Holland držao je 13. mjesto u poretku izazivača uoči ove borbe i od sljedećeg tjedna možemo očekivati Michaela Pagea unutar top 15.

Linker
11. travanj 2024 05:46