UFC

Sean O‘Malley sinoć je dokazao svoju kvalitetu: ‘Neizbježno je da ću jednog dana biti prvak‘

Sean O‘Malley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Uskoro 28-godišnji borac bantam kategorije ušutkao je kritičare sinoćnjim nastupom

Najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri sinoć je upisao Sean O‘Malley. 27-godišnji ‘‘Suga‘‘ bio je veliki autsajder uoči borbe protiv Petra Yana. Mnogi su očekivali da mu slijedi bolno prizemljenje te da je priliku dobio samo jer ga UFC silom pokušava progurati do samog vrha.

Kako su se samo prevarili svi koji su tako mislili. O‘Malley je od početka do kraja ravnopravno parirao Yanu, naročito kad se meč odvijao u stojci. Ruski borac često se morao oslanjati na hrvanje gdje je ipak bio bolji. Međutim, prezentirao je O‘Malley i dobre vještine u parteru, točnije nije dopustio Yanu da mu nanosi konkretniju štetu i često mu se ustajao iz partera.

Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je O‘Malley prvorangiranog izazivača UFC-ove bantam kategorije, a reakcija je izazvala veliko negodovanje MMA javnosti. Dojam je kako većina MMA javnosti vidi Yana kao boljeg u tom meču, a podosta iznenađeno djelovao je i Sean O‘Malley nakon proglašenja pobjednika.

Seanu se na kraju ipak piše pobjeda, a na konferenciji za medije nakon meča Sean je izjavio ono u što mu mnogi do sada nisu vjerovali, ali možda je vrijeme da počnu.

‘‘Neizbježno je da ću postati prvakom. U nedjelju (zapravo u ponedjeljak, op.a.) ću napuniti 28. godinu života i dugo ću biti u ovom sportu. Ljudi me žele vidjeti kao prvaka, a to će se kad-tad i dogoditi.‘‘

Ranije u svojoj karijeri O‘Malley je pokazao neke boljke za koje se smatralo da će ih Yan itekako iskoristit. Podosta ranjiv je bio Sean u ranijim mečevima kad su u pitanju ‘‘low kickovi‘‘. Često se O‘Malley ozlijeđivao tijekom mečeva, a jedini poraz u karijeri koji mu je nanio ‘‘Chito‘‘ Vera, zapravo je i došao nakon ozljede noge. Sean takvih problema sinoć nije imao. O‘Malley je sinoć odgovorio na mnoga pitanja i kritike u vezi svojih vještina.

‘‘Udarajte ga po nogama‘, to je bilo prvo, a sada će se pričati da me se ne može tek tako srušiti i udarati po nogama. Petr me udarao po nogama i rušio me, a ja sam svejedno pobijedio. Postepeno odgovaram na pitanja vezana uz mene.‘‘, rekao je Sean.

Nije to bio lak meč za Seana. Puno je štete primio, a u drugoj rundi Yan ga je ozbiljnije i uzdrmao. O‘Malley je prošao pravi rat s Yanom, a talentirani američki borac ističe kako to nije tip borbe koji preferira.

‘‘Nikada ne želim primati udarce. To nije zdravo. Nije dobro primati udarce u glavu. Ali mislim da je pobjeda slađa na ovaj način, a bolja je i priča jer sam morao pokazati svoju srčanosti. Morao sam duboko posegnuti, a mentalno sam se pogurao kao nikad prije. To se dogodi kad se borite protiv najboljih na svijetu.‘‘, zaključio je Sean.

Zaslužio pobjedu ili ne, O‘Malley je dokazao da se može ravnopravno nositi s najboljima i od sada pa nadalje, vjerojatno mu slijede mečevi isključivo protiv elitnih boraca. Dugo ga se prozivalo da bira lake protivnike, ali tome je vjerojatno došao kraj.

Linker
23. travanj 2024 01:14