UFC

Sean O‘Malley sumnja u razloge Khabibova umirovljenja: ‘Možda se povukao zbog Charlesa Oliveire‘

Charles Oliveira i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (charles Oliveira; Khabib Nurmagomedov)
Talentirani UFC-ov bantamaš rado bi gledao taj meč

Odlaskom Khabiba Nurmagomedova iz profesionalnog sporta, počela su se povlačiti brojna pitanja. Nikad nismo dočekali njegov eventualni izlet u velter kategoriju, borba protiv Tonyja Fergusona nikad se nije realizirala, a ubrzo je na vrh kategorije došao i Charles Oliveira.

Brazilski borac djeluje nevjerojatno impresivno kroz posljednjih nekoliko nastupa i trenutno je jedan od najuzbudljivijih, ali i najopasnijih boraca u promociji. ''Do Bronx'' je u parteru prava napast, ali njegova stojka također se drastično popravila i Oliveira je uspijevao raditi probleme u stojci borcima kao što su Justin Gaethje, Dustin Poirier i Michael Chandler.

Radi se o borcu koji bi stilski bio vrlo nezgodan protivnik za Khabiba Nurmagomedova. Umirovljeni Dagestanac uvijek bi odvodio borbu u parter i dominirao bi iz gornje pozicije. Charles Oliveira borac je protiv kojeg nitko ne želi ići u parter, a dojam je kako je u stojci opasniji od Khabiba.

Naravno, tu priču slušali smo nebrojeno puta, a Khabib bi uvijek pronalazio način za doći do pobjede i to bi radio dominantno. Kako bi prošao protiv Charlesa Oliveire, nikad nećemo saznati.

UFC-ov borac bantam kategorije Sean O'Malley, smatra kako se Khabib možda i povukao upravo zbog uspona Charlesa Oliveire. Nurmagomedov se službeno umirovio zbog obećanja koje je dao majci, ali Sean je u intervjuu za Canal Encarada iznio zanimljivo mišljenje.

''To bi bio zanimljiv meč koji bih rado gledao ako se Khabib vrati u tu kategoriju. Mislim da bi Khabib sve osim Charlesa uništio. Charles je jedini koji Khabibu uistinu može napraviti probleme, a tko zna, možda se Khabib zato i povukao. Moguće da je pomislio kako se ne želi boriti s tim tipom (Oliveirom). Tko zna, ali to je meč u kojem bih htio vidjeti Khabiba ako se vrati. Bila bi to ogromna borba.'', rekao je Sean, a zatim se osvrnuo na činjenicu da je Oliveira ostao bez pojasa zbog pada na vagi prije posljednjeg nastupa.

''Charles je prvak i svi to znaju. Mislim da nitko ne gleda tako da ga ne smatra prvakom. Ne postoji niti jedna jedina osoba koja ga ne bi nazvala prvakom. Nadam se da će doći do svog novca preko PPV-a i da će se naplatiti onako kako bi prvak trebao biti plaćen.'', ishvalio je O'Malley sjajnog Brazilca.

Oliveira je službeno prvi izazivač UFC-ove lake kategorije, a tron je upražnjen. Khabibov nasljednik Islam Makhachev najizgledniji je kandidat za Oliveirinog sljedećeg protivnika, a taj meč pružit će nam odgovore na mnoga pitanja.

Linker
25. travanj 2024 00:26