UFC

Sean O‘Malley: ‘UFC treba superzvijezdu, a samo jedna osoba pada mi na pamet‘

Sean O‘Malley

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Prvorangirani borac UFC-ove bantam kategorije smatra da UFC-u nedostaje velika zvijezda

UFC je već neko vrijeme u situaciji gdje je teško izdvojiti nekog borca kao najveću zvijezdu u UFC-u, barem kad su u pitanju aktivni borci. Conor McGregor i dalje je UFC-ov borac i zasigurno najveća zvijezda, ali njegov posljednji nastup gledali smo sredinom 2021. godine, a s obzirom da Conor nije u USADA-inom protokolu testiranja na doping, barem pola godine proći će do sljedećeg Conorovog nastupa.

Jon Jones vraća se u kavez početkom trećeg mjeseca, ali gotovo pune tri godine prošle su od njegovog posljednjeg nastupa. Francis Ngannou nedavno je napustio UFC, Khabib Nurmagomedov umirovio se u desetom mjesecu 2020. godine i UFC je uistinu bez velike zvijezde.

Israel Adesanya nameće se kao trenutno najveća zvijezda u organizaciji, ali Izzy ipak nije dosegao popularnost u rangu gore spomenutih boraca. UFC-u bi dobro došla neka nova velika zvijezda, a Sean O‘Malley također smatra da je UFC u takvoj situaciji.

‘‘UFC treba superzvijezdu u ovom trenutku. Imaju Jona Jonesa, ali on je sve stariji i nemamo garanciju da će uopće nastupiti na UFC 285 eventu. Ja mislim da hoće, ali sve je moguće. Ako se i bude borio, nameće se pitanje kad ćemo ga gledati nakon tog? Paddy Pimblett je bio jedan od kandidata za novu zvijezdu, ali onda mu se dogodio prošli meč (protiv Jareda Gordona), a sada ga čeka operacija. On i dalje ima potencijala i može postati velikom superzvijezdom. Ali jedina osoba koja mi trenutno pada na pamet jest ‘The Sugar Show‘‘‘, rekao je O‘Malley u sklopu ‘‘The BrOMalley Showa‘‘.

Sean upravo sebe vidi kao sljedeću veliku UFC-ovu zvijezdu, a ukoliko ćemo biti realni, ‘‘Sugar‘‘ Sean uistinu posjeduje takav potencijal. Puno pažnje privlačio je još kao nerangirani borac, a od prošle godine postao je i prvorangiranim izazivačem UFC-ove bantam kategorije. U meču protiv Petra Yana dokazao je da se može nositi s najboljima. Dođe li kojim slučajem i do pojasa, njegova popularnost strmoglavo će rasti.

Uzbudljiv je period pred 28-godišnjim Seanom. Zvijezda je već sada, ali može li postati superzvijezdom? Vrijeme će pokazati.

Linker
25. travanj 2024 08:28