UFC

Sean O' Malley uklonjen s UFC 239 nakon novog pozitivnog doping testa

Sean O'Malley
Sve popularniji iznimno talentirani MMA borac, Sean O' Malley, neće se vratiti borbama na UFC 239 eventu. Naime, komisija Nevade uklonila ga je s programa nakon novog pada na doping testu. No, zanimljivo je kako ga USADA neće kazniti, budući da su objasnili kako je riječ o ostacima supstance zbog koje je već odradio suspenziju. Ipak, Nevada je po tom bilo nemilosrdna.

NSAC je ovog puta nastupio slično kao s Jonom Jonesom i njegovim nastupom s kraja prošle godine. Vjerojatno se sjećate kako se tim putem prvi put pojavio tzv. pulsirajući efekt i UFC je zbog komisije u Nevadi morao cijelu UFC 232 priredbu seliti u Kaliforniju. Kod O'Malleya se dogodila slična situacija, što je objasnio sam u poruci ostavljenoj na Instagramu.

"Želim s vama podijeliti činjenice o onome što se dogodilo i kako je to djelovalo na borbu koju sam trebao odraditi idućeg mjeseca. USADA me obavijestila da se Ostarin, supstanca koja je prošle godine pronađena u mom organizmu i zbog koje sam odradio suspenziju, u ekstremno niskim tragovima ponovno pojavila na posljednja dva testa. Rekli su kako tako niska razina mi ne donosi nikakvu prednost u nastupu. Zbog toga me USADA neće kazniti jer sam već odradio suspenziju za Ostarin, koji se u mom organizmu posljednjih mjeseci višestruko smanjio", napisao je O'Malley, nastavivši na idućoj stranici:

"Loša stvar je što me je NSAC privremeno suspendirao dok istraže situaciju. Tužan sam što moram razočarati svoje fanove, ali s optimizmom gledam prema situaciji gdje ću ljudima iz atletske komisije, uz pomoć stručnjaka, dokazati svoju nevinost. Želim da bude jasno kako nikad nisam svjesno uzeo ništa zabranjeno što bi mi stvorilo prednost nad mojim protivnikom. Pristupit ću kakvom god testiranju je potrebno i nadam se da se uskoro vidimo u Octagonu. Dva puta sam kažnjen zbog nečega što nisam napravio."

On je prvobitno bio pozitivan pred borbu koju je trebao odraditi u rujnu prošle godine, a nakon dokazanog kontaminiranog suplementa, kažnjen je sa šest mjeseci zabrane nastupa. 24-godišnji O'Malley (10-0, 2-0 UFC) trebao se vratiti za samo dva tjedna, budući da ga je na UFC 239 čekala borba protiv Marlona Vere. Ipak, sad će morati pričekati da se ova situacija razriješi. Također, postoji opcija da UFC prebaci borbu na neki od narednih evenata koji se održava u nekoj saveznoj državi koja će prihvatiti objašnjenje USADA-e.

UFC 239 onaj je ogromni UFC event kojeg 6. srpnja predvode Jon Jones i Thiago Santos. Velika je šteta što tamo nećemo gledati ekstremno talentiranog i uvijek atraktivnog O'Malleya, dok oko Marlona Vere još nje razriješena situacija. Postoji opcija da mu UFC dovede zamjenskog protivnika, a da s O'Malleyem ipak sačekaju do razrješenja situacije.

Linker
21. lipanj 2024 16:59