UFC

Sean Strickland je prije proglašenja u kavezu prišao Dricusu: ‘Rekao mi je da sam zaslužio i da sam ga pobijedio‘

Dricus Du Plessis 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
S obzirom da neće biti revanša odmah, i dalje stoji pitanje tko će onda biti sljedeći izazivač za Dricusa

Priliku života je Dricus Du Plessis dobio nedavno na UFC 297 priredbi. Napao je titulu u srednjoj kategoriji koju je tada držao Sean Strickland te mu ju je na kraju i oduzeo, te unatoč tome što se radilo o jako bliskoj borbi, Dana White je rekao kako revanša neće biti, barem zasad.

Još se uvijek raspravlja o tome tko je trebao pobijediti, neki borbu nazivaju ‘‘krađom‘‘ iako to nije, no Dricus je neki dan u intervjuu za SuperSport otkrio jednu zanimljivu činjenicu, a to je da mu je Strickland nakon meča priznao da je zasluženo pobijedio:

‘‘Mogu razumjeti njegovo pozivanje na revanš i pokušaje da publiku dovede na svoju stranu. No, dok smo još bili u kavezu, prišao mi je prije proglašenja pobjednika i rekao mi je da sam ga definitivno pobijedio. Rekao mi je da zaslužujem jer sam bio bolji i da sam ga pobijedio. Sam je bio svjestan da neće pobijediti u toj borbi‘‘, rekao je Dricus.

‘‘Nakon što je sve bilo gotovo, došao je do mene kada smo bili u ambulanti i rekao mi kako sam ja ratnik i da nije želio izgubiti od nikoga drugoga, te mi je ponovno rekao da sve ovo i zaslužujem‘‘, dodao je.

S obzirom da neće biti revanša odmah, i dalje stoji pitanje tko će onda biti sljedeći izazivač za Dricusa. Israel Adesanya se tu nameće kao možda i najizglednija opcija, no ipak valja pričekati da to potvrde iz UFC-a. Srednja kategorija postaje uzbudljivija, no još uvijek nema toliko izazivača.

Linker
04. svibanj 2024 06:35