UFC

Sean Strickland nakon najveće pobjede u svojoj karijeri: ‘Svaki dan izgubim nekoliko moždanih ćelija, ali isplatilo se!‘

Sean Strickland (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia

Nakon svega, došlo je i vrijeme za glavnu borbu večeri. Israel Adesanya nastupio je po drugi put ove godine, a kocka je ovog puta pala na Seana Stricklanda. Očekivalo se da će njegov idući izazivač biti Dricus Du Plessis, no on nije bio u mogućnosti boriti se, a to je Strickland jedva dočekao te je stao na crtu jednom od najuspješnijih UFC prvaka posljednjih nekoliko godina u borbi za pojas srednje kategorije.

Akcije prije ove borbe nije nedostajalo, bilo je tu mnogo međusobnih prozivki, a sada je došlo vrijeme da konačni obračun odrade u oktogonu. Adesanya je posljednji nastup odradio u travnju kada je vratio pojas od Alexa Pereire, a Strickland je zadnji put slavio protiv Abusa Magomedova prvog dana sedmog mjeseca ove godine.

Nasuprot svim očekivanjima, Strickland je izdominirao Adesanyu te je nakon 25 minuta briljantne izvedbe došao do pojasa, a evo što je izjavio Danielu Cormieru netom nakon pobjede:

"Moj je**ni san se ostvario, nisam mislio da ću tako lako doći do ovoga. Inače ne plačem, ali pokušat ću se suzdržati. Izzy je je**n borac, pobijedio je mnoge borce, ali uspio sam. Australija me motivirala, hvala svima na motivaciji za ovu pobjedu. Svaki dan izgubim nekoliko moždanih ćelija i mislio sam da ću izaći s puno više štete, ali eto, nije bilo tako! Hvala svima!"

"Tarzan" može uživati u pojasu i zasluženoj pobjedi, a s druge strane, Adesanya će se morati zapitati što je pošlo po krivu u ovom meču, a revanš je nešto što miriši od samog kraja meča.

Linker
30. travanj 2024 03:49