UFC

Daniel Cormier: ‘Adesanya ne treba dobiti instantni revanš, srednja kategorija treba se pokrenuti‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov komentator i stručni analitičar mišljenja je da bivši prvak treba izboriti novi napad na titulu

Što slijedi za Israela Adesanyu? Jedno od glavnih pitanja koje se poteže nakon UFC 293 eventa jest idući korak Israela Adesanye. Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije izgubio je titulu prvaka uvjerljivim porazom od Seana Stricklanda, a to mu je drugi poraz u posljednja tri nastupa.

‘‘Izzy‘‘ je prije nešto manje od godinu dana prekidom izgubio od Alexa Pereire, ali UFC mu je dao priliku za instantni revanš. Adesanya je tu priliku iskoristio i nokautirao je Pereiru u četvrtom mjesecu ove godine. Nameće se pitanje zaslužuje li Adesanya instantni revanš i nakon poraza od Stricklanda.

Činjenica je kako je ‘‘Izzy‘‘ najdominantniji borac srednje kategorije u posljednjih nekoliko godina. Većinu boraca iz top 5 porazio je proteklih godina, a neke od njih poput Marvina Vettorija i Roberta Whittakera porazio je dvaput. Pojas je obranio ukupno pet puta, a slavio je u sedam mečeva za titulu (u dva navrata osvajao je titulu prvaka).

UFC-ov predsjednik Dana White potvrdio je nakon eventa kako se revanš čini kao najizglednija opcija, ali Daniel Cormier smatra da to nije ispravan potez. Umirovljeni borac smatra da je ovo prava prilika da se srednju kategoriju učini zanimljivom.

‘‘Posljednji put kad je ‘Izzy‘ izgubio, svi smo pričali kako treba dobiti revanš. Mislim da to nije slučaj ovaj put i smatram da se on ne bi trebao ponovno boriti za pojas. Ne slažem se da treba dobiti instantni revanš i mislim da se ova kategorija treba pokrenuti.‘‘, započeo je ‘‘DC‘‘, a potom je nastavio s pojašnjenjem.

‘‘Kao da pričamo o nekom novom svijetu. Sean Strickland je otvorio priliku za pregršt novih uparivanja. Cannonier se ovaj tjedan pojavio na vaganju kao rezervni borac, a on ima pobjedu nad Seanom Stricklandom. Ali moram pretpostaviti da je ipak Dricus Du Plessis idući na redu, posebno zato što je on taj koji je trebao biti ovdje (u Sydneyju). On se vjerojatno ‘grize‘ negdje u Južnoj Africi, jer ako je postojao trenutak za poraziti Adesanyu, to je bila ova večer. Mislim da je Du Plessis sljedeći, osim ako Khamzat Chimaev ne obriše pod Paulom Costom.‘‘, dodao je Cormier tijekom prijenosa UFC 293 eventa.

Podsjećamo, Khamzat Chimaev i Paulo Costa borit će se 21. listopada (deseti mjesec), a Chimaev bi se pobjedom nad Costom priključio samom vrhu srednje kategorije. Jared Cannonier također je pri vrhu, Du Plessis je bio prvi izazivač do UFC 293 eventa, ali White očito preferira ugovaranje revanša. Srednja kategorija postaje sve zanimljivijom, a nadamo se da će UFC iskoristiti prilike koje se sada nude u toj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 04:21