UFC

Sean Strickland opisao mentalitet Khamzata Chimaeva: ‘On je spreman boriti se do smrti‘

Sean Strickland
 Screenshot (youtube, Ufc)
Američki i čečenski borac odradili su nekoliko zajedničkih treninga proteklih tjedana

Sve smo bliži ovotjednoj UFC on ESPN 28 priredbi, a Sean Strickland kao jedan od aktera glavne borbe večeri dobiva sve više medijskog prostora. 11-rangirani borac UFC-ove srednje kategorije odradio je intervju s Jamesom Lynchom sa MMA News portala te je naveo kako mu je Khamzat Chimaev izrazito pomogao u pripremi za nadolazeću borbu protiv Uriaha Halla.

''Bio je u gradu (Las Vegasu) nekoliko tjedana. Bio je zabavan, a imali smo je**no dobre ratove u dvorani. On je tip trening partnera kakav meni odgovara. On ne staje, trenira uistinu jako. Khamzat je još jedan od onih tipova koji je spreman boriti se do smrti. Ne možete ući u borbu razmišljajući kako ćete pobijediti na bodove. Morate ući sa stavom da će jedan od vas poginuti u kavezu. Ako nemate takav stav, Khamzat će vas uništiti.'', rekao je Strickland

Čečenski borac sa švedskom putovnicom trenutno je na tri pobjede pod okriljem UFC-a (ukupno 9-0 u profesionalnoj MMA karijeri). Za najjaču svjetsku MMA organizaciju debitirao je u srpnju 2020. godine, a u razmaku od dva mjeseca odradio je čak tri borbe. Međutim, nakon toga uslijedili su razni zdravstveni problemi te teške posljedice koronavirusom kojim se Khamzat zarazio. U ožujku ove godine Chimaev je objavio kako se povlači iz sporta zbog zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih COVID-om, no te vijesti brzo su opovrgnute. Njegov povratak očekuje se 30. listopada na UFC 267 priredbi. Kinez Li Jingliang stajati će u kavezu nasuprot Čečena, a 12-rangirani Jingliang biti će najteži ispit u dosadašnjoj Khamzatovoj karijeri.

Linker
26. travanj 2024 22:34